Vantaa Ducks – Hurrikaani- Loimaa 1-3 (25-19,22-25,19-25,17-25)

Hurrikaani- Loimaa lähti maanantaina hiomaan joukkuepeliä kuntoon Kisakallion urheiluopistolle. Tiistai- iltana vuorossa oli harjoituspeli Vantaan Ducksia vastaan, joka katkaisi joukkueen tiukan harjoitusputken. Neljä eräisen pelin Hurrikaani voitti, vaikka avauserän vei Ducks. – Aloitimme ottelun ”junnuilla”, Leevi Väänänen passasi ja Alex Horn aloitti hakkurina. Saimme mielenkiintoista dataa siitä, miten nuoriso pärjää liigatasolla, Olli Kuoksa kertasi ottelun taktiikkaa. Toiseen erään Kuoksa marssitti lähes ykkösmiehistönsä, vain Miika Haapaniemi oli maajoukkueen matkassa ja ykkösliberoksi kaavailtu Troy Gooch jenkkien maajoukkueen käytössä. Kun nyky- Hurrikaanin ykköskuusikko sai koneensa käyntiin, jäin ankkalauma lähes statistin rooliin. Eetu Häyrinen alkaa olemaan huippuiskussa, hyökäten lähes 70% tehoilla. – Pikkuhiljaa pallon pitääkin kuolla. Oma pelaaminen menee koko ajan eteenpäin, samoin joukkueen pelaaminen, kokenut 31- vuotias Häyrinen paljasti.

Ottelussa molempien joukkueiden tilastot olivat lähes identtiset, mutta Hurrikaanin eduksi oli huomattavasti parempi vastaanottopelaaminen. Vasta 16- vuotias Aatu Kukkonen näytti, että poikasen voi laittaa surutta miesten peleissä kentälle. Kukkonen oli Ducksin liberoa Eetu Kulmalaa huomattavasti terävämpi.

Vaikka Ducks ei paras mittari Hurrikaanille ollutkaan, pääsi Hurrikaanin valmennus testaamaan ja tarkkailemaan oman joukkueen pelaamista. – Tietynlainen progressio pitää ollakin, että pelimme kehittyy koko ajan kauden aikana kevättä kohden. Se harmittaa, että emme pääse täysin ykkösmiehistöllä pelaamaan kertaakaan ennen kauden alkua, Kuoksa myönsi.

Häyrisen (19pist) lisäksi Nooa Marttila (10pist) ja Greg Petty (9pist) onnistuivat hyökkäyssuuntaan. Kun joukkueessa kolmikon kaltaisia pommittajia, Hurrikaani kuuluu liigassa ehdottomasti hyökkäysvoimaisimpiin joukkueisiin. – Kyllä Santerilla (Välimaa) pitää kiirettä, kun heittää passia meidän ukoille. Vaikka pelimme on muuttunut aikaisemmasta, ja on hiukan haastavampi passarille, uskon Santerin pärjäävän hyvin, Kuoksa kommentoi. Kuoksan mukaan kaudella Hurrikaani pelaa paikoitellen huomattavasti nopeampaa peliä kuin viime kaudella, mutta mihinkään koheltamiseen joukkue ei sorru.

Kolmen päivän intensiivinen leiritys optimaalisissa olosuhteissa Kisakalliossa veti niin Häyrisen, kuin Kuoksan suun maireaan hymyyn. Päävalmentaja pitää olosuhteita täydellisinä ammattiurheilulle ja palvelua ensiluokkaisena. Häyrinen uskaltaa kahden lapsen isänä sanoa myös suoraan sen, mitä osa pelaajista ei uskaltaisi ladata julkisesti. – Unelmahommaa tämä on. Saa olla kotoa lomalla, Häyrinen nauraa.

-HurrikaaniMedia-