Etta- Hurrikaani 1-3 ( 26-24, 21-25, 19-25, 14-25 )

Ottelusarja Hurrikaanille 3-1

 

Ville Kakon onnistui valmentamaan Hurrikaani kolmantena vuotena peräkkäin neljän parhaan joukkoon lentopallon Mestaruusliigassa. Tänä vuonna Lentoalloseura Etta antoi hyvän vastuksen, mutta lopulta kokeneempi Hurrikaani jaksoi pelata omaa peliä ja toteutti paremmin laadittua taktiikkaa.

– Kyllähän meidän pelissä näkyy tietynlainen kokemus näistä pudotuspeleistä. Tänäänkin ensimmäisen erän jälkeen jaksettiin jauhaa sovitulla taktiikalla ja pikku hiljaa ottelu kääntyi. Kaksi ensimmäistä erää peli oli tyypillistä pudotuspeliä, mutta sen jälkeen olimme selvästi parempia. Eiliseen verrattuna koko joukkue nosti tasoaan ja minun mielestä ansaitsimme jatkopaikan, tyytyväinen Kakko kertasi keskiviikon tapahtumia.

Keskiviikkona neljännessä kohtaamisessa Hurrikaanin pisteiden valossa paras oli Aivars Petrusevics (24pist. +16) ja hyvää taustatukea antoi hakkuri Vladimir Cedic (17pist. +10).

– Petru oli täysin omassaluokassaan. Olimme aamulla käyneet Normunds Veinbergsin ja laitureiden kanssa palaverin, jossa kerrattiin

hiukan eri tilanteiden pelaamista. Nyt ainakin Petrusevics pelasi kuten suunniteltiin, kehui päävalmentaja latvialaistaan. Edelleen keskipelaaminen oli ottelusarjan neljännessä ja viimeiseksi jääneessä kohtaamisessa vähäistä. Vain kahdeksan kertaa Petteri Penttinen tarjosi passia keskipelaajilleen. Tämä oli tietoinen valinta, jonka allekirjoitti Kakko.

– Aina tilastoissa ei näy kaikki tarpeellinen. Meidän keskipelaajat Tuukka Anttila ja Aleksi Kaatrasalo tekivät näkymätöntä työtä juoksuttaen Ettan keskipelaajia perässään verkolla. Näin ollen laitureille tuli paljon 1-1- tilanteita keskipelaajien hyppiessä Anttilan ja Kaatrasalon keskiuhkan takia. Olen tähän taktiseen pelaamiseen herrojen takia todella tyytyväinen.

Hurrikaanin seuraava askel on välierät ja runkosarjan kakkoseksi sijoittunut ennakkosuosikki Kokkolan Tiikerit. Viime kaudella joukkueet kohtasivat finaalissa, mutta tällä kertaa Kakon ja Tommi Tiilikaisen joukkueet iskevät yhteen jo välierissä. Neljä voittoa vaaditaan finaaliin, jonne vastustajaksi asettuu Vammalan Lentopallo tai Pielaveden Sampo. Loimaalla välieriä pelataan ainakin ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona.

Ottelusarja käynnistyy tulevana sunnuntaina Kokkolassa.

-Hurrikaani tiedotus-