Valepa Sastamala – Hurrikaani- Loimaa 3-2 (25-15,25-20,20-25,19-25,15-10)

Valepa Sastamala ja Hurrikaani- Loimaa kohtasivat lauantai- iltana Sastamalassa. Ottelu aloitettiin juhlallisuuksilla, kun Valepan pitkäaikaisen passarin Antti Eskon pelipaita nostettiin hallin kattoon. Esko ehti -pelaamaan pitkällä urallaan yli 400 ottelua Valepan paidassa.

Hurrikaani näytti alussa, että se on kohtelias vieras juhlaottelussa, sillä sen pelaaminen kahdessa ensimmäisessä erässä oli arkaa ja epävarmaan. Jussi Heino oli muuttanut aloitusseitsikkoaan normaalista, kun Luka Marttilan paikalla toisena yleispelaajana aloitti Tapio Toiviainen. Kotijoukkueen Janne Kangaskokko oli tehnyt myös vaihtoja avauksen suhteen, sillä Mikko Eskon paikalla peliä pyöritti Joel Laakso ja hakkurina aloitti Matias Tihumäki. Molemmat Kangaskokon valinnat näyttivät alussa toimivilta. Niin Laakso, kuin Tihumäki, olivat joukkueensa parhaimmistoa. Hurrikaani ei alussa pysynyt kotijoukkueen mukana, sillä kolmikko Tihumäki- Sakari Mäkinen- Jiri Hänninen paukutti pisteitä kovilla tehoilla laidasta. Heino yritti saada kolmikkoa kiinni vaihtamalla Mikko Suomalaisen tilalle Miro Leinosen, ja tämä vaihto piristikin loimaalaisten pelaamista. Leinonen oli yksi Hurrikaanin parhaimmistoa (7 pist.) 88% hyökkäystehoilla.

-Kahdessa ensimmäisessä erässä vuosi laiva joka puolelta. Ei toiminut jalat, eikä pää, Heino myönsi. – Kolmanteen erään parannettiin jo hiukan ja neljännessä oltiin jo hyviä. Harmittaa viidennen erän alku. Se lähti meiltä huonosti liikkeelle. Meillä oli mahdollisuus voittaa koko ottelu.

Pitkällä erätauolla Heino ei sanojensa mukaan korottanut ääntään, mutta tiettyjä asioita käytiin rauhallisesti läpi. – Otettiin tavallaan uusi alku otteluun. Mentiin kentälle tekemään uudestaan alkulämpö ja yritettiin sillä tavalla päästä otteluun kiinni, Heino kertasi.

Kolmannesta erästä alkaen Hurrikaani pääsi myös kiinni Valepan laiturikolmikkoon, jonka jälkeen oli Janne Kangaskokon vuoro pähkäillä omiensa tehottomuutta. Samalla Hurrikaanista nousi esille Luka Marttila (17 pist. 64%), joka alkoi häkellyttävällä tasolla takomaan pisteitä vieraille. Kun vieressä säesti Antti Ropponen (18 pist. +12 ), tuli Valepan torjunnalle kiire. – Ihan ok peli itseltä. Olen päässyt nyt paremmin yhteispeliin Santerin (Välimaa) kanssa. Olen tyytyväinen omaan torjuntapelaamiseen, Marttila vaatimattomasti kommentoi. Mies ei sanallakaan maininnut loistokasta hyökkäyspelaamista, mutta otti puheeksi vastaanottopelaamisen. – Vastaanotto oli omalta kohdalta täyttä kuraa tänään. Jos kaveri syöttää noin kymmenen kertaa rullan tontilleni, pitäisi siihen nyt jollain tavalla reagoida. Sama juttu hiukan helpompien syöttöjen kanssa, niissäkin oli vaikeuksia. En jaksanut keskittyä hihapeliin vaan ajatukset oli jo hyökkäämisessä, Marttila ruoski itseään. Tosiasia kuitenkin oli, että ilman 18- vuotiasta liigatulokasta, Hurrikaani olisi lähtenyt ilman pisteitä kotimatkalle Sastamalasta.

Lauantainen ottelu oli samantyyppinen kuin tiistaina pelattu Ducks- ottelu Vantaalla. Kahdessa ensimmäisessä erässä Hurrikaani oli vastaantulija, mutta erätauon jälkeen sen pelaaminen vapautui. Tähän ei Heino, eikä Marttila suoralta kädeltä osannut sanoa mitään. – En tiedä, onko nuoruus osasyy. Emme välttämättä osaa keskittyä ottelun alkuun tarpeeksi hyvin, pohti Marttila. Samaa epäili myös Heino, mutta ratkaisua tilanteeseen ei päävalmentajakaan osannut heti sanoa.

Ensi viikolla Heino lupaa fyysistä viikkoa joukkueelle. – Maanantaina ja tiistaina tehdään punttia ja fysiikkaa, sen jälkeen lajia ja aletaan keskittymään lauantain Akaa- peliin, päävalmentaja paljasti.

-HurrikaaniMedia-