Turun Toverit – Hurrikaani 0-3 (14-25,16-25,13-25)

Suomen cupin ensimmäiselle kierrokselle arpa oli heittänyt vastakkain Hurrikaanin ja kakkossarjassa pelaavan Turun Toverit. Vaikka TuTo on kakkossarjassa, sen riveissä pelaa monta entistä Mestaruusliigapelaajaa. Kuten, Jani Puputti, Daniel Kusnetsoff, Marko Tuominen, Teemu Tolonen, Henri Rajala ja Kimmo Kutinlahti. Tästä johtuen, ottelusta ei odotettu aivan Hurrikaanin ilotulitusta. Ottelun alku näyttikin, että kotijoukkue hyödynsi paineettoman tilanteen ja otti tukevan 6-0 johdon.

– Meillä oli alussa selvästi käynnistysvaikeuksia. Mutta ensimmäisen erän aikana saatiin kone kuitenkin käyntiin ja loppu pelattiinkin melko hyvin ja vähillä virheillä, Lauri Rantanen kommentoi. Rantanen antoi Karri Kutinlahden pelata koko pelin Matti Oivasen kanssa keskellä, Mikko Oivanen pelasi hakkurina ja Harrison Peacock passarina. Yleispelaajista Luke Smith oli kentällä koko pelin, mutta Eemeli Kouki tuli toisessa erässä Tomi Mutkan tilalle. Luonnollisesti Jesse Mäntylä pelasi liberona koko kolmen erän kamppailun. – Meillä oli vastaanotto koko pelin hyvin kunnossa. Tästä johtuen saatiin aika monipuolisesti hyökättyä. Päävalmentajan mukaan cupin ensimmäisen kierroksen peli oli hyvä saada alle, ennen kuin Mestaruusliiga alkaa ensi sunnuntaina. – Kyllä virallinen peli on aina virallinen peli ja eroaa harjoituspeleistä jonkin verran. Ei meillä silti mitään suurta painolastia ollut hartioilla.

TuTon kaataminen ei nykykuntoiselta Hurrikaanilta vienyt kuin tunnin verran. Silti Rantanen piti ottelua hyvänä esipelinä alkavaa runkosarjaa varten. – Me ei hirveästi kevennellä harjoituksissa ensi viikolla, vaikka sarja alkaa. Ottelutahti on alussa melko rauhallinen, joten otetaan siitä kaikki hyöty irti ja harjoitellaan kovaa. Päävalmentaja on täysin varma, että ensi sunnuntaina Porin Isomäen jäähallissa sarja-avauksessa Hurrikaanilta löytyy vaadittava kiimatippa.

-Hurrikaani tiedotus-