Hurrikaani – Tuto 3-2 (25-18,22-25,25-17,25-19,13-15)

Hurrikaani- Loimaa aloitti loppurutistuksen ennen Mestaruusliigakauden alkua harjoituspelillä liiganousija Turun Tovereita vastaan. Tuton riveissä pelaa alkavalla kaudella monta ex- Hurrikaania, kuten Jani Puputti, Matti Toivola, Karri Kutinlahti, Tino Vuori ja Henri Rajala. Turkulaisten päävalmentaja Ruslan Zhbankovilla on käsissään liiganousijaksi harvinaisen kokenut joukkue. Luultavasti kokemus on alkavalla kaudella liiganousijan vahvuus, sillä edellä mainittujen pelaajien lisäksi joukkueen riveistä löytyy vielä entinen loimulainen Ossi Rumpunen.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jussi Heinolla ei Tuton kaltaista kokenutta pelaajakaartia löydy, sillä ainoastaan paluun Hurrikaani- paitaan tehnyt Aleksi Kaatrasalo on yli kolmikymppinen. – Näillä ensimmäisillä harjoituspeleillä ei ole mitään suurempaa merkitystä. Nyt saadaan pikkasen päästeltyä höyryjä ulos koneesta, kun edellisestä pelistä on aikaa jo puoli vuotta, Heino kommentoi. Heino ei tuttuun tyyliin nostanut ketään yksittäistä pelaajaa esille, mutta nuorisokaartin esiintyminen oli joka tapauksessa lupaava. Uudet yleispelaajat Aleksi Muukkonen ja Luka Marttila näyttivät, että nuoresta iästä huolimatta fysiikka on kunnossa ja molemmat pelaajat pystyvät fiksuihin ratkaisuihin. Sen lisäksi keskipelaajana ja hakkurina pelannut Miro Leinonen onnistui hyvin. Leinosen keskihyökkäys oli Tutolle myrkkyä, ja yhteispeli Santeri Välimaan kanssa sujui erinomaisesti.

Vaikka ottelun lopputulos oli Hurrikaanille 3-2, voitto ei näissä harjoituspeleissä ole se tärkein asia. Heinon mukaan harjoituspeleissä haetaan tiivistä joukkuepelaamista, ja harjoituspelit ovat hyviä mahdollisuuksia tuoda opeteltuja asioita peliin. – Kunhan saadaan liika koheltaminen pois, ja saadaan rauhoitettua pelaamista, tapahtuu paljon hyviä asioita, Heino summasi.

Ottelun puolivälissä tapahtui ilkeän näköinen loukkaantuminen, kun Lauri Vanhanen tippui verkolla Ossi Rumpusen jalan päälle sillä seurauksella, että Vanhasen nilkka pyörähti ympäri. Ottelun jälkeen Vanhanen pystyi jo hiukan varaamaan jalan varaan, joten toiveissa on, ettei loukkaantuminen estä pelaamista kun liigakausi starttaa lokakuun alussa.

Hurrikaani pelaa jo torstaina uudestaan Tutoa vastaan, tällä kertaa Turussa.