Hurrikaani – Isku 3-2 (20-25,32-30,26-24,23-25,16-14)

Perjantaina Hurrikaani avasi uuden liigakauden harjoitusotteluiden osalta. Kentällä nähtiin kaikki uudet ulkomaalaisvahvistukset, mutta kotimaisista pelaajista työkiireen takia sivussa oli Tomi Mutka ja maajoukkuekiireiden takia Eemeli Kouki ja varotoimenpiteenä Matti Oivanen. Silti uudistunut Hurrikaani osoitti, että valmennuskaksikko Nicola Giolito-Lauri Rantanen on kesän aikana saanut joukkueen fyysisesti kovaan iskuun. Kovan harjoittelun johdosta ensimmäisessä ottelussa ei mitään maailmanluokan otteita nähty vaan molemmat joukkueet yrittivät pelata mahdollisimman yksinkertaista lentopalloa. Silti muutama seikka pisti silmään kotijoukkueen pelissä. Ensinnäkin, Luke Smith (18pist.) on juuri niin kova yleispelaaja kuin odotettiin ja kokenut Ryan Jay Owens (34v,16pist.hyök.% 64%) tulee olemaan joukkueelleen isähahmo kentällä ja kentän ulkopuolella. Rennosti ja tehokkaasti esiintynyt jenkki näytti, että häneen voi valmennus luottaa kuukauden päästä alkavalla Mestaruusliigakaudella. Muuten kuusikkopelaaminen vaatii vielä paljon työtä. Liikaa sattui vielä suoria hyökkäysvirheitä ja ennen kaikkea torjuntapelaaminen oli kelvotonta. Vierasjoukkue Rantaperkiön Isku oli verkolla tehokkaampi, mutta varsin nuori joukkue väsyi ottelun kuluessa ja alkoi tekemään helppoja henkilökohtaisia virheitä enemmän. Iskun joukkueesta mielenkiinto oli viime kaudella Hurrikaanissa pelanneessa Tapio Toiviaisessa(17pist), joka pelasi koko ottelun hakkurina. Toiviainen onnistui kelvollisesti, kuten myös Valepasta täksi kaudeksi siirtynyt Sakari Mäkinen(29pist). Mäkisen kohdalla voidaan sanoa, että maisemanvaihdos on tehnyt hyvää. Todella fyysisesti pelannut Mäkinen nauttii Jussi Heinon luottamuksesta ja aivan aiheellisesti voidaan sanoa, että Mäkinen tulee tekemään läpimurron liigan eliittiin Iskun paidassa tällä kaudella.

Vaikka Hurrikaani voitti vasta viiden erän taistelun jälkeen, tulostakin tärkeämpää on tässä vaiheessa pelin taso ja se, miten joukkue toteuttaa uuden valmentajan taktiikkaa. Giolito on tuonut oman taktisen osaamisensa erityisesti vastaanottopelaamiseen, jossa toteutetaan nyt maajoukkueestakin tuttua kahden miehen vastaanottotaktiikkaa. Smith ja Owens aloittivat laitureina ja ottelun lopussa Kasimir Vuorinen korvasi Owensin. Kumpikin laiturikombinaatio onnistui uuden taktiikan kanssa erinomaisesti, ehkäpä Vuorinen hiukan varmemmin kuin Owens. Smith sai enemmän vastuuta hyökkäyspuolella ja osoittikin tulivoimaansa moneen kertaan. Uusi passari Dima Dolgopolov oli heti ottelun alusta saakka hyvin pelissä kiinni ja tarjoili tarkkoja passeja niin laitaan kuin keskelle Tuomas Koppaselle. Koppasen ja Dolgopolovin yhteistyö näytti sujuvan hyvin. Eniten parannettavaa kotijoukkueella jäi kuitenkin hakkuri Mohamed Al-Hachdadille. Vaikka miehelle merkattiin 25pistettä, niin vastaavasti marokkolainen teki seitsemän hyökkäysvirhettä.

– Olemme vetäneet tiukkaa harjoitusta fysiikkapuolella ja se näkyi otteissa. Yritämme olla fyysinen ja tulivoimainen joukkue kun kausi alkaa. Pääpaino on hyökkäyspelissä, Giolito kommentoi.

Hurrikaani pelaa jo lauantaina Raisiossa Loimua vastaan seuraavaksi. Ottelu Kerttulassa alkaa kello 15.30.

-HurrikaaniMedia-