Valepa – Hurrikaani 2-3 (22-25,29-27,25-18,22-25,13-15)

 

Mestaruusliigan syyskauden yksi odotetuimmista kohtaamisista taisteltiin tänään Sastamalassa. ”Tähtien sotana” mainostettua kahden viime vuosien menestyneimmän joukkueen välisen kamppailun vei nimiinsä Hurrikaani. Hurrikaanin voittoa voi pitää jopa pienoisena yllätyksenä, sillä joukkueella oli menossa lievä kaamosmasennus. Lauantainen voitto vapautti paljon energiaa ja kasvatti itseluottamusta.

Konstantin Shumov oli tänään verkon kuningas

Konstantin Shumov oli tänään verkon kuningas

Ottelussa edettiin piste pisteeltä, eikä pitkiä pisteputkia saanut kumpikaan aikaiseksi. Voiton avaintekijöitä oli Hurrikaanin tehokkaampi syöttötyöskentely, vaikka ässäsyöttöjä ei yhtä enempää tullutkaan. Toisaalta kotijoukkue sortui 17 syöttövirheeseen kun Hurrikaani selvisi 13.

– Syöttömme pysyi koko ottelun hyvänä ja saimme sillä tehtyä tuhoa. Tiukoissa peleissä jokaisella syöttövirheellä on merkitystä ja panostimme siihen, että olemme syöttöviivan takana huolellisia. Se onnistui liki täydellisesti, tyytyväinen Nicola Giolito kommentoi. Vaikka Matti Oivanen oli poissa kokoonpanosta, keskipelaajakaksikko Kosti Shumov (15pist.)-Tuomas Koppanen (9pist.) sai paljon puhtaita torjuntapisteitä (Shumov 6, Koppanen 3) ja sen lisäksi tukun vaimennuksia. – Keskipelaajat olivat tänään huomattavasti vastustajaa parempia. Saimme vaimennusten jälkeen mahdollisuuden jatkohyökkäyksiin ja onnistuimme niissä hyvin.

Mauri Kurppa heitti tänään tarkkoja passeja vanhassa kotisalissaan

Mauri Kurppa heitti tänään tarkkoja passeja vanhassa kotisalissaan

Yhtään Hurrikaanipelaajaa ei voi nostaa ylitse muiden. Lauantainen voitto tuli nimenomaan koko joukkueen taistelun ja puolustuspelaamisen ansiosta. Luke Smith pääsi omalle tasolleen (24pist.hyök%59) ja häntä säesti hyvin keskipelaajakaksikko. Sen lisäksi vastaanottopelaaminen oli varmaan, eikä Valepa päässyt murjomaan painavia aloitussyöttöjä raakana kenttään. Myös vanhaa joukkuettaan vastaan pelannut passari Mauri Kurppa oli yksi voiton arkkitehtejä. Kurppa on ottanut ykköspassarin paikan ainakin hetkeksi, sillä Dima Dolgopolov potee yläraajavammaa määrittelemättömän ajan.

– Ei ole enää yllätys, että Kurppa pelaa niin hyvin. Tänäänkin rauhallista tekemistä ja fiksuja ratkaisuja, kiitteli Giolito suojattiaan.

Voitto nosti Hurrikaanin osakkeita Mestaruusliigassa ja osoitti, että se kykenee voittamaan päävastustajiaan sen kotikentällä. Giolito myös korosti, että voitto antaa uskoa omaan pelaamiseen juuri oikeaan aikaan kun joukkue matkaa tiistaina aamuyöstä Belgiaan Challenge cupin ensimmäiseen osaotteluun.

-Hurrikaani tiedotus-