Mestaruusliigan pudotuspeleissä siirrytään välierävaiheeseen. Varsinais- Suomen ylpeys Hurrikaani pääsee maanantaina alkaviin mitalipeleihin selvänä altavastaajana. Ennakkosuosikki Savo Volley ehti jo voittamaan kauden aikana Suomen cupin ja runkosarjan. Sen pelaaminen runkosarjassa oli timanttisen kovaa, eikä vauhti ole laantunut kevättä kohden mentäessäkään. Joukkue murskasi puolivälierissä Vantaa Ducksin puhtaasti otteluvoitoin 3-0. Siinä, missä Hurrikaani joutui taistelemaan raastavan ja fyysisesti kuluttavan sarjan Kokkolan Tiikerien kanssa, savolaiset pääsivät huomattavasti helpommalla. – Se on ihan höpö- juttuja. Ei sillä ole väliä, miten puolivälierät meni. – Molemmilla joukkueilla on kuitenkin ollut viikon verran aikaa ladata akkuja tähän ottelusarjaan, Savon Lelu Ojansivu miettii.

Runkosarjassa Savo Volley voitti kaikki kolme kohtaamista, ja näissä peleissä Hurrikaani onnistui voittamaan vain yhden erän. Lähtökohdat ottelusarjalle ovat kovin savolaisväriset. Samaa mieltä on myös 34- vuotias hakkuri. – Ollaan varmaan tilastojen valossa ennakkosuosikkeja, mutta Hurrikaanin peli on loksahtanut paikoilleen oikeaan aikaan, tähän kauteen uransa lopettava Ojansivu varoittaa.

Ojansivu omaan persoonalliseen ja värikkääseen tapaan odottaa joukkueiden kohtaamista Loimaalla ensi perjantaina. – Kaikki näki, että meidän pudotuspelit eivät vielä alkanee Ducksia vastaan. – Emmekä olleet niissä peleissä vielä kovin hyviä. – Ensi perjantain matsi Loimaalla on sitä aitoa ”pleijaripeliä”. – Mökki on varmasti täynnä ja meteli kova, mies miettii.

Ojansivu pitää todennäköisenä, että tulevassa ottelusarjassa nähdään räiskyvää ja hyökkäysvoittoista lentopalloa. Tähän on olemassa kaikki elementit, sillä molemmissa joukkueissa on valtava määrä hyökkäysorientoituneita pelaajia. Heinon kanssa hän on samoilla linjoilla, että taktisesti kumpikaan joukkueista ei enää pysty yllättämään.

Savon joukkueen terveystilanne on haastavampi kuin Hurrikaanin. Loimaalaisilla on Kalle Nohteria lukuun ottamatta kaikki pelikunnossa. Savolla Michael Michelaulla ja Ojansivulla on ollut loukkaantumishuolia, mutta suurimman mestarisuosikin kokoonpano antaa anteeksi muutamat poissaolot. Kuten Jussi Heino sanoi, vastassa on ammattilaisjoukkue.

Ojansivu on vuosikausia tehnyt omanlaisia ratkaisuja. Mies on ollut Mestaruusliigan verrattain harmaan pelaajamassan positiivisimpia poikkeuksia erilaisilla sosiaalisen median kommenteilla ja tempauksilla. Tänä keväänä mies ilmoitti lopettavansa peliuran tähän kauteen. Ja tyylilleen uskollisena maajoukkuehakkuri teki sen omalla tavalla: Ilmoittamalla kesken pudotuspelien. Harva pelaaja ilmoittaa mitalipelien kynnyksellä tulevaisuuden suunnitelmistaan, mutta levyseppähitsari Ojansivu sen teki. – Valmentajaa minusta ei jatkossa saa. – En ole sen tyylinen ollenkaan, Lelu vastaa tulevaisuuden uteluihin.

-Mulla ei ole mitään mielenkiintoa valmentamisen suhteen. – Musta ei oo valmentajaksi tai johtajaksi, hän myöntää.

Miehen suunnitelmissa on myynti- ja markkinointityöt. Kun miestä on kuunnellut 63 minuuttia puhelimessa, voi allekirjoittaa, että myyntihommat eläköityvälle hakkurille sopivat. Suu käy ja kielikuvat ovat värikkäitä.

Ojansivun lopettamisessa ei suomalainen laji menetä pelkästään kovaa hakkuria, vaan myös mielenkiintoisen persoonan, joka tuo olemuksellaan jokaiselle paikkakunnalle ylimääräisen määrän katsojia.

Ottelusarja alkaa maanantaina ja tiistaina Kuopiossa, ja perjantaina pelataan Loimaalla. Kolmella voitolla edetään finaaleihin. Jos perjantain jälkeen tarvitaan lisää pelejä, lauantaina jatketaan heti Loimaalla.

-HurrikaaniMedia-