”On kasvojen pesun paikka”

 

Sallila Yhtiöiden tarjoama ilmainen Mestaruusliigaottelu perjantaina on varsinkin kotijoukkueen kannalta äärettömän tärkeä. Hurrikaanilla on alla kolme umpisurkeaa ottelua, joista pistesaldo on karttunut kolmella pisteellä. Näistä kolmesta pelistä voitto on tullut vain Joensuussa Riennosta luvuin 3-2. Sekä Loimulle että viimeisimpänä keskiviikkona tappio Korson Vedolle kirvelee erityisesti Ville Kakon mieltä. – Vastuunkantajia ei ole ollenkaan. Meidän ”ykkösnyrkki ” suurin piirtein kävelee pelistä toiseen. Olen yrittänyt rauhallisesti saada joukkueeseen ryhtiä, mutta nyt alkaa oma kärsivällisyys loppua, puhisi Korsosta paluumatkalla tavoitettu Kakko. On mielenkiintoista nähdä, miten joukkue reagoi näiden viimeisten pelien tulokseen ja valmennuksen palautteeseen. Tällä hetkellä joukkue seilaa yhtä pohjassa kuin ”se joku” Tukholman rannikolla viikko sitten.

Hurrikaanin ongelmat ovat toisaalta loogiset. Avausseitsikko vaihtui tälle kaudelle rajusti, vanhoina pelaajina parketilla esiintyy vain kolmikko Jesse Mäntylä, Aivars Petrusevics ja Vladimir Cedic. Muut miehet ympärillä ovat uusia. Tämä ei voi olla näkymättä alkukaudesta, mutta Kakon tuskaileman taistelutahdon ja asenteen puuttumista täytyy ihmetellä.

Yksi iso ongelma kolmessa viimeisessä ottelussa on ollut suorien hyökkäysvirheiden suuri määrä. Kaikkiaan 35 virhettä on aivan liian paljon. Kun Mestaruusliiga on vuosi vuodelta tasoittunut, ratkeaa ottelun kliseisesti pienillä marginaaleilla. Ja näillä ottelun tärkeillä hetkillä vastustaja on ollut Hurrikaania vahvempi.

LiigaSärkät on joukkueena mielenkiintoinen. Monikansallisen Shailen Ramdoon johtama ”muukalaislegioona” on alkukauden tuskaillut kokoonpano-ongelmien kanssa. Liigan avauskierroksilla joukkueen kokoonpanossa oli vain kahdeksan pelaajaa, joista kaksi oli liberoa. Tämä ei ole voinut olla vaikuttamatta liigatulokkaan takkuiseen alkukauteen. Joukkueen saldo on murheellinen: 5 ottelua, 0 voittoa ja vain kaksi voitettua erää. Tuloksiin ei kuitenkaan kannata liikaa tuijotella. Joukkueen alkukausi on ollut kovin vierasvoittoinen, sillä LiigaSärkät on pelannut vain kerran kotonaan ja neljästi vieraissa. Ramdoon on onnistunut vahvistamaan joukkuettaan parilla uudella pelaajalla, joista Maciej Kusaj on passari ja Brasiliasta on Kalajoelle saapunut 204-senttinen hakkuri Bruno Ribeiro. Missään nimessä LiigaSärkilläkään joukkuepelaaminen ei ole vielä optimaalisella tasolla, joten perjantain ottelusta voi ennustaa melkoista taistelua.

Sallila Yhtiöiden tarjoamaan ilmaiseen otteluun kannattaa katsojien saapua hyvissä ajoin. Peli alkaa klo. 18.30, mutta ruuhkien ja paikoitusongelmien takia jonottamiseen kannattaa varata aikaa. On oletettavaa, että kolmen edellisen pelin murheellinen taaperrus vaihtuu nyt todelliseen kasvojen pesuun. Jokaisella musta-keltaiseen peliasuun pukeutuvalla pelaajalla on näytettävää ennen kaikkea valmennukselle ja toissijaisesti kotiyleisölle.

-Hurrikaani tiedotus-