Hurrikaani- Loimaa – Kokkolan Tiikerit 3-0 (25-18,25-18,25-17)

Hurrikaani- Loimaa tyrmäsi neljännessä pelissä Kokkolan Tiikerit onnistui katkaisemaan puolivälieräsarjan heti ensimmäisellä kerralla. Lopulta ottelusarja kirjattiin Hurrikaanille 3-1.Tähän saakka ottelupari tarjosi jännitystä ja tunnelmaa koko rahalla, mutta nyt kotijoukkue marssi selvään voittoon. Tiivis ottelutahti ja peräkkäisten päivien pelit rokottivat enemmän Tiikerit- joukkuetta. – Ei päästy missään vaiheessa mukaan otteluun. Kyllä meiltä loppui myös bensa tänään, Mikko Keskisipilä myönsi reilusti. Kun aikaisemmissa otteluissa Tiikerit onnistui torjunta- puolustuspelissä mallikkaasti, nyt Hurrikaani syötti sitä samaa lääkettä kokkolalaisille. Jollain tavalla kotijoukkue oli opetellut läksyt tarkkaan, sillä 11 torjuntapistettä ja lukemattomat puolustuspallot kertovat, että Tiikerien hyökkäyskuviot oli opeteltu. Mikko Suomalainen onnistui Hurrikaanista verkolla parhaiten, lopulta keskipelaajan saldo näytti viittä torjuntapistettä. Sen lisäksi Suomalainen vaimensi Oskari Keskisen hyökkäyksiä niin tehokkaasti, että Keskisen pistemäärä jäi lopulta kuuteen.

Jokainen erä lähti liikkeellä tasaisesti, mutta kymmenen pisteen jälkeen kotijoukkue rykäisi yhdellä syöttövuorolla tarpeeksi eroa Tiikereihin, jolloin vierasjoukkueen suurin into lopahti. Ensimmäisessä erässä nähtiin ottelun tyylikkäin syöttövuoro, kun Antti Ropponen paukutti peräti seitsemän kertaa peräjälkeen, saalistaen myös putken aikana kaksi ässää. Kolmannessa erässä vastaavasti Luka Marttila tykitti pitkän syöttöputken, joka lopulta sinetöi loimaalaisille otteluvoiton.

Vaikka Hurrikaani osoitti jälleen kerran olevan vahva syöttöjoukkue, se myös puolusti tiiviisti. Torjuntapelin lisäksi jokainen pelaaja antoi kaikkensa joukkueen eteen, eikä heikkoa lenkkiä joukkueesta löytynyt. Ja jatkopallopelaamisessa tuli joukkueiden välille iso ero. Kun Joska Försti ei nyt Keskisen hyydyttyä, löytänyt yhtään kuumaa pelaajaa, oli vieraiden eväät syöty. Santeri Välimaa vastaavasti pelasi yhden kauden parhaan pelinsä, pyörittäen monipuolisesti, ja tilanteen tullen rauhallisesti Hurrikaanin hyökkäysarsenaalia. Erityisesti Marttila oli jälleen kerran lähes pitelemätön. Tällä kertaa miehelle kirjattiin 19 pistettä ja kolme ässää. Sen lisäksi ensimmäistä kautta Mestaruusliigaa pelaava debytantti pelasi erittäin rauhallisesti, ja näytti olevan pudotuspelitunnelmassa kuin kotonaan. – Onnittelut Hurrikaanille ottelusarjan voitosta. Heillä on peli kehittynyt kauden aikana paljon, myönsi Keskisipilä. – Kun meillä fysiikka alkoi loppua, samassa suhteessa myös pelitapamme sortui, valmentaja summasi.

Kotijoukkueen leirissä voitto otettiin vastaan riehakkaasti. Nuorelle joukkueelle ei annettu alkukaudesta juurikaan mahdollisuuksia, eikä kukaan puhunut ääneen välieräpaikasta. Se nähtiin täysin utopistisena toiveajatteluna. Nyt se on kuitenkin osoittanut, että Jussi Heinon ja Inoslav Krnicin ajama pelitapa alkaa tuottamaan tulosta. – Aamutreenien jälkeen osasin odottaa meiltä hyvää peliä. Silti, hyvä suoritus kovaan paikkaan, Heino kiitteli joukkuettaan. – Nyt huilataan päivä ja sitten aletaan harjoittelemaan. Katsotaan rauhassa, ketä tulee vastaan, mies kuittasi.

 

Ottelun parhaat pelaajat: Luka Marttila, Hurrikaani ja Joska Försti, Tiikerit