Savo Volley – Hurrikaani- Loimaa 3-1 (25-18,22-25,25-23,25-23)

Liigan tyylikkäin pelipaikka, Pieksämäen Veturitallit, tarjosi hienot puitteet kun Savo Volley ja Hurrikaani- Loimaa kohtasivat lauantai- iltapäivän liigapelissä. Kotijoukkue Savo Volley pelasi viikon sisään neljännen ottelun, mikä näkyi joukkueen pelaamisessa. Varsinkin savolaisten omien virheiden määrä heijasteli fyysisestä ja henkisestä väsymyksestä. Kun Antti Siltala ja Lelu Ojansivu otettiin vielä vaihtoon ottelun alkupuolella, oli Hurrikaanilla herkullinen paikka iskeä tosissaan kotijoukkue kanveesiin. Tällä kertaa puristus ei aivan riittänyt, sillä kokenut Andrus Raadik (26pist. 3ässää) johdatti väsyneen savolaisjoukkueen voittoon. – Pelattiin hyvin, mutta hiukan jäi harmittaan kolmas ja neljäs erä. Niissä erissä ei onnistuttu viimeistelemään, Jussi Heino manasi. Heino viittasi näissä erissä siihen, että molemmissa erissä joukkue oli pitkään kuskin paikalla. Neljännessä erässä Hurrikaanin johto oli parhaimmillaan neljä pistettä.

-Meiltä vastaanottopelaaminen oli kohtuullista. Odotan jo kovin, että Petskun (Peter Vuorinen) armeija on ohi, jotta mies saadaan takaisin harjoituksiin. Meiltä Santeri (Välimaa) pyöritti vastaanoton jälkeistä hyökkäyspelaamista hyvin, Heino kertasi.

Kun Raadik johdatti kotijoukkueen pommitusta, puolestaan Hurrikaanin hyökkäsi laajemmalla rintamalla. Antti Ropponen paukutti 17 pistettä ja hakkuria säesti Aleksi Muukkonen 15 pisteellä ja Luka Marttila 11 pisteellä. Erittäin pirteästi esiintyi myös Mikko Suomalainen, joka näyttää saaneen torjuntapelaamisesta kiinni vanhaan malliin. Tänään torjuntoja kertyi kolme.

Vaikka syöttöruudussa Savo sortui 18 syöttövirheeseen ja Hurrikaani 12 virheeseen, ei Hurrikani pystynyt kuitenkaan murtamaan kotijoukkueen vastaanottopelaamista. Savon japanilaislibero Sho oli mies paikallaan, hoitaen varmuudella Hurrikaanin leijasyötöt.

-Kyllä meillä oli paikka ottaa voitto tänään. Pienet asiat ratkaisivat tänään. Raadikia ei saatu oikein kiinni ja samaten Savon syöttö oli kova, Aleksi Kaatrasalo kommentoi. Omaan pelaamiseen Kaatrasalo ei ollut täysin tyytyväinen. – Välillä tuli hyviä suorituksia, mutta vastapainoksi totaalisia aivopieruja. Kouluarvosana pelistä itselleni on seitsemän, mies paljasti.

Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä paremmin Hurrikaani on päässyt kiinni joukkuepelaamisen saloihin. Viimeisten viikkojen aikana sen pelaaminen on kehittynyt isoin harppauksin. Saman totesi myös Kaartasalo. – Näyttää siltä, että tämä joukkue kehittyy kovaa vauhtia.

Nyt joukkue pääsee taas harjoittelemaan, sillä seuraavan kerran joukkue esiintyy parketilla ensi perjantaina kotipelissä Kokkolan Tiikereitä vastaan.

 

-HurrikaaniMedia-