Valepa – Hurrikaani 3-0 (25-21,25-18,25-23)

Suurin mestarisuosikki Vammalan Lentopallo jatkoi vahvaa menoaan Mestaruusliigassa. Harvinaisesti neljällä kotipelillä kautensa aloittanut Valepa otti nyt neljännen voiton ja jatkaa vain yhden erätappion rasittamana Mestaruusliigan kärjessä. Vaikka joukkueen rosteri tiedettiin vahvaksi, on se alkukaudesta ollut jopa yllättävänkin kova. Sami Kurttilan käsissä on yksi historian kovin nippu, mutta sunnuntainakaan se ei sortunut löysäilyyn. Kahdessa ensimmäisessä erässä kotijoukkue oli liian vahva Hurrikaanille ja vasta kolmannessa Hurrikaani pääsi haastamaan tosissaan punaisia paholaisia. Siltikin, Valepa korjasi kolme sarjapistettä tasaisella esityksellään.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä pelimme oli aika väsynyttä. Itsekin tein muutamia helppoja virheitä, kriittisesti analysoi Jesse Mäntylä. Mäntylän mukaan ne helpot virheet olivat sellaisia, että kotijoukkueen hyökkäys tuli juuri siihen paikkaan, mihin libero oli sijoittunut, mutta kosketus palloon ei ollut tarpeeksi laadukas vaan pallo karkasi katsomoon tai muuten pelaamattomaksi.

– Meidän pitää pelata jatkossa rohkeammin. Nyt Tom Douglas- Powell oli rohkea, mutta muilta puuttui rohkeutta. Itse olen yrittänyt rauhoittaa pelaamistani, mutta kyllä täytyy palata vanhaan tyyliin. Pitää näimmä hermostua, jotta pääsee sisälle peliin, totesi tällä kaudella jo yhden keltaisen ja yhden punaisen kortin saanut Mäntylä.

Hurrikaanin taktiikka oli lähteä syöttämään kovaa ja rohkeasti. Vain sillä tavalla sillä olisi ollut mahdollisuus horjuttaa Valepan vastaanottoa ja tekemään Mikko Eskon passipelistä haastavaa. Kun siinä ei Antti Ropponen, eikä Matti Oivanen tällä kertaa onnistunut, pääsi kotijoukkue vahvan vastaanoton jälkeen hyökkäämään hyvin. Urpo Sivula (17pist.+9) ja Ruotsin maajoukkueen kapteeni Erik Sundberg (10pist.+2) pitivät isänniltä Hurrikaanin torjuntaa kiireisenä. Sen lisäksi Markus Kaurto (8pist.) ja Jacob Guymer (7pist.) onnistuivat keskeltä tehokkaasti.

Tom D-P esitykset olivat tänään Hurrikaanin parasta antia

Vaikka tappio oli Hurrikaanille jo kauden toinen, peli menee koko ajan parempaan päin. Kuten Lauri Rantanen ennen kautta sanoi, tämän joukkueen parhaat pelit ovat vasta keväällä.

– Tänään ansaittu tulos. Ei pystytty kuin vasta kolmannessa pelaamaan sillä tasolla, jolla Valepan olisi voinut voittaa.
Kun Ropponen ei onnistunut ohittamaan tarpeeksi tehokkaasti kotijoukkueen torjuntaa, joutui Tapio Toiviainen hyökkäämään liian monta kertaa kahden- kolmen miehen torjuntaa vastaan. Kun Hurrikaanin hyökkäysuhka oli pitkälti Douglas-Powellin varassa, ei joukkue päässyt ahdistamaan Valepaa tarpeeksi.

Rantasen mukaan alkava viikko vietetään tiiviisti lentopallon parissa ja joukkuepelaamisen hiomista jatketaan edelleen. Peli on mennyt alkukaudesta jo useamman askeleen eteenpäin ja passari Maksim Buculjevic pääsee koko ajan paremmin ja paremmin joukkueen hyökkäyspeliin kiinni. Päävalmentajan mukaan Akaassa ensi lauantaina nähdään kokoonpanoltaan aivan samanlainen joukkue kuin sunnuntaina Sastamalassa. Max Staples ja Kasimir Vuorinen jatkavat vielä viikkoja sairastuvalla. Ensi lauantaille Akaaseen Klaanipäällikko Aki Välimäki järjestää virkistysmatkan, joten halukkaat voivat ilmoittautua Välimäelle.

-Hurrikaani tiedotus-