Vantaa Ducks – Hurrikaani 1-3 (19-25,33-31,12-25,16-25)

 

Aina arvoituksellinen kauden avauspeli on nyt takana. Hurrikaani kävi upottamassa Vantaan Lumossa kotijoukkueen kylpyammeen pohjaan. Aivan totaalinen ei kumiankan upotus kuitenkaan ollut, sillä toinen erä lipsahti osittaisen asennevamman johdosta isännille. Erätappiosta huolimatta, ottelu muut kolme erää kulkivat Hurrikaanin täydellisessä dominanssissa. Uudistuneen Hurrikaanin vahvuudesta kertoo se, että peräti viisi pelaajaa kirjautti kymmenen pistettä tai enemmän. Tehokkain oli hakkuri Antti Ropponen (20pist.+9,3ässää,3torjuntaa) ja joukkueen toiseksi häijyin Tapio Toiviainen 15 pisteellä. – Tapsa oli tänään äijä. Näkyy, että pari vuotta on tehty tosissaan hommia ja nyt kerätään työn hedelmiä, Lauri Rantanen hymisi. Rantanen myönsi, että ennen ottelua ei oikein ollut ajatusta, mitä ottelusta olisi odottanut. Niin repaleinen ja loukkaantumisten sävyttämä oli ollut viimeiset pari viikkoa. Siihen nähden avauspeli olikin todella vahva. – Meillä oli toisessa erässä mahdollisuus ottaa homma lopullisesti haltuun, mutta Atte Kyrölän tultua Ducksin kokoonpanoon, pääsi kotijoukkue paremmin peliin kiinni. Päävalmentajan mielestä pelissä näkyi niitä asioita, joita on sopinut odottaakin nuorentuneelta joukkueelta. – Tämä lauma tarvitsee hiukan rokkia pelaamiseen ja aggressiivisuutta. Sitä näkyi nyt tänään erityisesti silloin, kun pelattiin pitkiä jatkopalloja. Me varmistettiin ja puolustettiin loppuun saakka, ei annettu yhtään periksi. Ja jatkopallopelaamisessa oli osittain tämän ottelun ratkaisukin. Oltiin niissä kaveria todella paljon parempia.

Rantanen myönsi viikolla, että tulikaste ei saa epäonnistua. Nyt se ei todellakaan epäonnistunut. Laumassa jokainen pelaaja toteutti omaa rooliaan. Matti Toivola on tällä hetkellä Hurrikaanin ykköspassari, mutta se ei pohjalaista paljoa hetkauta. Uholla ja loputtomalla itseluottamuksella varustettu Toivola tarjoili Ropposelle ja keskipelaajille palloa ahkeraan. Dimitri Shestak (11pist.) ja Matti Oivanen (12pist.) nauttivat tarjoilusta. Kaksikko tappoi Toivolan 19 passista kolmetoista Ankkalammikkoon. ”Russian Thunder” kirjautti myös uransa ensimmäiset torjuntapisteet Mestaruusliigassa ja niitä tuli heti kaksi. Oivanen puolestaan riehui syöttöruudussa neljän ässän verran ja verkolla kapteeni pöllytti Ankkapyrstöä neljän torjunnan verran.

Meillä on koko ajan kulknenut Toivolan kanssa hyvin. Tänään olisi voinut vieläkin enemmän heittää keskelle palloa, kapteeni suitsutti etunimikaimaansa. Huomisesta Oivasella on selvä mielipide. – Leka on varmasti aikaisempaa parempi. Jukka Tuovinen saa joukkueesta paremman ja se näkyy luultavasti jo huomisessa pelissä. Kun saadaan oma peli rullaamaan, ollaan taas vahvoilla.

Rantasellakin oli maanantain kotiavauksesta selvä mielipide: – Lauma on täynnä asennetta. Otetaan heti alussa kotiyleisö mukaan niin eiköhän se siitä lähde sitten liikkeellle!

Maanantaina Hurrikaani kohtaa Leka Volleyn Kuopiosta. Leka voitti tänään Hurrikaanin tavoin vieraspelinsä. Loimu jäi Lekan alle puhtaasti 3-0.

 

-Hurrikaani tiedotus-