Isku – Hurrikaani 1-3 ( 26-24, 19-25, 20-25, 21-25 )

Rantaperkiön Isku isännöi Hurrikaania Pyynikillä pelatussa harjoituspelissä. Iskulta poissa kokoonpanosta oli jenkkipassari Conor Eaton, joka oli aikaisemmassa harjoitusottelussa loukkaantunut. Jenkkiä tuurasi Jankon kasvatti Kasper Vuorinen, joka tarjoili passia mm. Hurrikaanin A-poikia viime kaudella edustaneelle Samuli Kaislasalolle. Kaksikon yhteinen sävel oli tehokas, sillä tulevalle liigadebytantille merkattiin illan kovin pistemäärä 23.

Hurrikaani kierrätti passareita ja yhtä yleispelaajaa, joten Ville Kakolle tuli paljon uutta tietoa pelaajien fyysisestä ja henkisestä tilasta. Harjoituspelien suurin anti on yhteispelin hioutuminen pelinomaisessa painetilassa ja pelaajien reagointi muuttuviin tilanteisiin. Kakolta puuttui maajoukkuekaksikko Matti Oivanen- Eemeli Kouki, joten muu joukkue saa nyt arvokasta peliaikaa ja mahdollisuuden osoittaa valmentajalleen olevansa luottamuksen arvoinen. Kakolta suurimmat plussapisteet meni Kasimir Vuoriselle, joka nakutti 10 pistettä teholukeman ollessa +10. – Vuorisen vastaanotto oli joukkueen vahvin, se ei ollut mikään yllätys. Mutta pelaaminen verkolla ja pallojen tappaminen noinkin tehokkaasti teki minuun positiivisen vaikutuksen. Olen äärettömän tyytyväinen, miten ”Kassu” käytti hyväkseen peliaikansa.

Vuorisen lisäksi Vladimir Cedic osoitti olevansa fyysisesti huomattavasti paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten. Olympianostaja Arto Savosen punttikoulusta on tarttunut voimaa ja itseluottamusta ja se näkyi heti tilastoissa ( 21pist. hyök% 53 ). – Uudet passarit Kalle Määttä ja Tauno Lipp pelasivat molemmat fiksusti ja varsinkin Määttä ja Karri Kutinlahti olivat keskipelissä vahvoja. Se oli yllätys, koska yhteispeliä kavereilla on takana hyvin vähän.

Valmentajan mukaan tästä eteenpäin vauhti treeneissä kasvaa ja sitä kuuluisaa ruuvia kiristetään entisestään. Maajoukkuepelaajat Matti Oivanen ja Eemeli Kouki ovat näillä näkymin liittymässä Hurrikaanin vahvuuteen vasta MM-kisojen jälkeen. Molemmat uudet Hurrikaani- pelaajat ovat näillä näkymin Tuomas Sammelvuon listalla niiden pelaajien joukossa, jotka matkaavat lentopallon MM-kisoihin Puolaan. Hurrikaanin seuraava harjoituspeli on ensi viikon lauantaina 30.8. lauantaina kello 17.00 alkaen ja vastaan asettuu Raision Loimu.

tilasto-isku

-Hurrikaani tiedotus-