Valepa – Hurrikaani 1-3 (28-30,25-14,22-25,17-25)

Hurrikaani nappasi kauden avausottelusta täydet kolme pistettä. Runkosarjan laatija oli laittanut heti kaksi vahvinta mestarisuosikkia avauskierroksella vastakkain, ja se sopi ainakin Hurrikaanille. Heti alusta saakka kävi selväksi, että kentällä on kaksi kovaa kotimaista hakkuria. Sekä isäntien Mikko Oivanen (27pist.+15), että Hurrikaanin Antti Ropponen (25pist.+16) hakkasivat palloa kilpaa lattiaan. Tässä kisassa ei voittajaa saatu selville, mutta passaritaistelun kirjasi nimiinsä Inoslav Krnic. Huippupassari pyöritti Hurrikaanin hyökkäyspeliä mallikkaasti tarjoten palloa monipuolisesti kummallekin laidalle, sekä keskelle. – Todella kova pelimies. Ollaan parit treenit ehditty vetää yhdessä, mutta siitäkin huolimatta homma toimi hyvin, Henrik Porkka totesi. Porkka palasi vasta maanantaina EM- kisoista, joten yhteispeli kroaattipassarin kanssa on vielä alkutekijöissään. Porkka ei EM- kisoissa juurikaan saanut peliaikaa, mutta se ei tänään kentällä näkynyt. – Kiva jännitys oli ennen peliä, kuten aina kauden avauksessa. Kun pääsi palloon kiinni, jännitys hävisi ja pääsi hyvään fiilikseen, Porkka myönsi.
Ottelu oli toisen erän sukellusta lukuun ottamatta vieraiden hallussa. Hurrikaanin vastaanottopelaaminen oli vahvaa, joka edes auttoi Krnicin monipuolisessa pelinrakentelussa. Vaikka Oivanen ja Ropponen olivat passariensa takia täystyöllistettyjä, nousi uusi Hurrikaanikasvo Sakari Mäkinen isoon rooliin. Mäkinen paukutti 16 pistettä ja vastaanotto oli kentän parasta.
Avausvoitto antaa aina joukkueelle lisää itseluottamusta. Se on signaali siitä, että kesällä on harjoittelussa tehty oikeita asioita ja pelaajat ovat päässeet joukkuepelaamisen ytimeen. Vaikka Krnic saapui Hurrikaaniin vasta pari viikkoa sitten, on miehen otteissa ollut havaittavissa huippuammattilaisen tyyliä. Ei pelkästään pelin aikana kentällä vaan myös aikalisien aikana. – Kyllä kentällä oli hakkurien lisäksi aika kovat passarit vastakkain. Ino pelasi erinomaisesti, mutta oli Eskon Mikkokin huippu, Jussi Heino kiitteli. Ja harvoin kentällä vastakkain on passarikaksikkoa, jonka keski-ikä on 40- ikävuoden paikkeilla!

Hurrikaanivalmentaja ei kovin helpolla lähde julkisesti ketään yksittäistä pelaajaa kehumaan, mutta Ropponen sai nyt ansaitut kehut. – Kyllä Rane näytti olevansa fyysisesti huipputikissä. Kun pallo tulee lapaan vielä tuolla tavalla, niin siitä on hyvä paukuttaa, ”Lempäälän Jortikka” tunnelmoi.

Aivan yhtä riemuissaan ei ollut Valepan ykköspyssy Oivanen: – Kyllä oli kiva palata Suomeen pelaamaan. Täällä on omat vanhemmat lähellä auttamassa vaikka lastenhoidossa kun vaimo ja lapsi ovat Suomessa, myös Hurrikaanissa pelannut hakkuri kertoo. Kaudella 2016-2017 juuri Hurrikaania edustanut Oivanen myönsi, että jalka ei liikkunut tarpeeksi. – Hurrikaanin pelaamisesta näki, että he ovat tehneet lajitreeniä meitä enemmän. Meillä on ollut aika fysiikkapainotteista, joten jalat ovat vielä tukossa. Kyllä se siitä paranee kun saadaan pelata, hakkuri tietää.
Hurrikaanin vierasvoitto Valepasta ei ollut aivan uusi asia. Juuri Oivasen Hurrikaanikaudella Valepa kaatui Porin Isomäen jäähallissa samoin lukemin. Sillä kaudella Valepa marssi Suomen Mestaruuteen. Mutta miten käy tällä kaudella, toistaako historia itseään.
Hurrikaani avaa kotipelit tulevana lauantaina Lentopalloseura Ettaa vastaan.

-HurrikaaniMedia-