Hurrikaani-Tiikerit 2-3 (18-25, 25-23, 20-25, 25-20,13-15)

 

Hurrikaani pisti liigan suurimman ennakkosuosikin tiukille joukkueiden toisessakin kohtaamisessa. Eräluvut olivat samat kuin Kokkolassakin, kun Tiikerit vei hyvätasoisen viisieräisen 2-3-lukemin. Tiikereiden valmentaja Tommi Tiilikainen kehui loppukahveilla pelin tasoa ja totesi molempien joukkueiden pelanneen hyvin. Peli olikin hyvin viihdyttävää ja yleisöönmenevää. Pitkiä palloralleja ja turpakäräjiäkin nähtiin ottelun tiimellyksessä.

Olli-Pekka Ojansivu etsi itseään kaksi erää. Toisen erän lopulla hän herätteli itseään punaisen kortin arvoisesti ja saikin adrenaliinia varsinkin syöttöpeliinsä. Tiikereiden tehot lepäsivät kuitenkin tällä kertaa muiden pelaajien hartioilla. Yleispelaajat Romans Sauss ja Niklas Seppänen olivat koko pelin hyvässä iskussa verkolla. Seppäsen muuten mainiota iltaa himmensivät muutamat haparoinnit vastaanotossa.

Virheettömän hyökkäyspelin pelannut Romans Sauss oli ottelun hahmo

Virheettömän hyökkäyspelin pelannut Romans Sauss oli ottelun hahmo

Hurrikaani oli viikon ajan kerännyt positiivista energiaa, ja se todella näkyi kentällä. Joukkue näytti, että jopa ylivoimaisella materiaalilla liigassa operoiva viime kauden mestarijoukkue pystytään haastamaan, kun joukkue luottaa itseensä. Yleisön tuki oli vahvasti joukkueen takana, ja pelaajat rynnivät mainosaitojen sekaan pallojen perään sellaisella innolla, jota ei pitkään aikaan olla nähty.

Hurrikaani oli eniten vastustajaansa jäljessä vastaanottopelissä, ja myös yleispelaajien kohdalla Tiikerit oli parempi. Hurrikaani aloitti ottelun yleispelaajakaksikolla Egorov-Petrusevics, mutta kummankin hyökkäystehot olivat ottelun alkupuolella todella alhaiset. Lisäksi Egorov oli jäykänoloinen myös vastaanottopelissään. Ville Kakko vaihtoikin Egorovin Henri Rajalaan toisen erän puolivälissä. Heke vastasi huutoon rauhoittamalla vastaanottoa ja tekemällä myös muutaman maukkaan pisteen.

Henri Rajala piristi jälleen kerran joukkueen peliä

Henri Rajala piristi jälleen kerran joukkueen peliä

Hurrikaani oli neljännessä erässä jo 14-17-tappiolla. Näytti jo siltä, että Tiikerit pystyy ottamaan kolme pinnaa mukaansa Loimaan hornankattilasta. Aivars Petrusevicsin leijasyötöt tuottivat kuitenkin vierasjoukkueen yleispelaajille suuria vaikeuksia ja Hurrikaani pääsi tasoihin. Niklas Seppäselle sattui erän loppuun musta hetki, jolloin mikään ei tuntunut onnistuvan. Hurrikaani kiitti ja kuittasi erät tasoihin.

Lottoerä alkoi Tiikereiden hallinnalla ja joukkue pääsi jo 1-4-karkumatkalle. Hurrikaani otti kuitenkin torjuntapisteillään eron kiinni. Koko pelin varsin eloisasti kentän laidalla vaeltanut Tiilikainenkin istui nyt naama peruslukemilla nenä kiinni tilastoissa. Hurrikaani vei erää aina 13-12-tilanteeseen saakka. Tiikerit näytti voimansa, kun Seppänen ja Sauss pystyivät tekemään kovat ratkaisut kriittisillä hetkillä. Ottelu päättyi Hurrikaanin virheeseen, mutta silti pelistä jäi hyvin valoisa fiilis.

Kuten Vallu Cedic loppukahveilla totesi: ”Pelimme paranee koko ajan. Nyt aletaan näyttää joukkueelta. Pelaajilla on nyt hyvä motivaatio. Tärkeimmät pelit ovat vasta edessä.”

P.S. Erityiskiitos hienosta kannustuksesta ja tunnelmanluonnista isä-Mäntylälle, joka rumpuineen piti huolen siitä, että heikommallakin hetkellä joukkue sai tukea katsomosta.

 

-Hurrikaani-tiedotus-