Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani 0-3 (25-27,21-25,16-25)

Hurrikaani- Loimaalla oli ennen lauantain vieraspeliä Kokkolan Tiikereitä vastaan jäljellä neljä ottelua runkosarjaa. Tiikerit pelin jälkeen joukkue matkaa suoraan Ouluun, jossa se kohtaa huomenna Lentopalloseura Ettan. Sen jälkeen jäljellä on enää kaksi peliä Valepaa vastaan.

Antti Ropposen loukkaantumisesta on kohkattu ja spekuloitu urakalla, pessimistisimmät ja loimaalaiset alkuasukkaat ovat ehtineet moneen kertaan maalaamaan piruja seinille ja heittämään mestaruushaaveet roskakoriin. Tiikerit- peli osoitti, että murhe on turhaa. Joukkue osasi käsitellä ykköshyökkääjän poissaolon juuri oikealla tavalla. Samoin Jussi Heino muutti taktista peluutusta enemmän nyky- joukkueelle sopivaksi. Kun aikaisemmin Inoslav Krnic on heittänyt 40% passeista Ropposelle, nyt Krnicin passijakauma oli tasaista. Sakari Mäkinen (28passia) ja Tapio Toiviainen (24passia) olivat työllistetyimmät laiturit. Ropposen paikan ”perinyt” Tino Vuori jäi 15 passiin. Silmiinpistävää oli keskihyökkääminen, jossa Henrik Porkalle passia tarjottiin peräti 14 kertaa! Tässä piilee Hurrikaanin menestyminen myös jatkossa. Krnic on paljon vartijana, kun keväällä aletaan pelaamaan mitaleista.

Hollihaassa kotijoukkue pysyi Hurrikaanin perässä ainoastaan avauserän. Sen jälkeen vierasjoukkue lähti omille teille. Varsinkin vahva puolustuspelaaminen yhdistettynä tiiviiseen torjuntaan, oli Hurrikaanin voitan tae.

– Meiltä erityisen hyvää puolustamista. Juurikaan ei helppoja palloja meidän puolelle jäänyt, Jussi Heino kiitteli. Heino ei omien sanojensa mukaan ollut muuttanut pelaamisessa mitään vaan jätti hyökkäyspelin suhteen vastuun kokeneelle Krnicille.

– Ei meidän passaria tarvitse neuvoa. Ino on jo viikon verran miettinyt muuttunutta hakkurikuviota. Tänään oli fiksua passipeliä taas. Ei laitettu Tinoa valtavan passimäärän alle, vaan otettiin peliin mukaan rauhallisesti.

Yksi ottelun seuratuimpia pelaajia oli Ropposta tuurannut Vuori. Kovinkaan montaa pelattua erää ei Vuoren tilille tälle kaudelle ollut vielä kertynyt, mutta nyt niitä eriä tuli kerralla ottelun verran.

– Alussa jännitti, mutta kolmannessa erässä jännitys laukesi ja pääsin peliin sisälle. Tosi kiva oli pelata, Vuori jutteli.
Hurrikaanin tehokkain Hollihaassa oli Mäkinen 16 pisteellä. Mäkisen lisäksi yli kymmeneen pisteeseen pääsi Toiviainen (10pist.) ja Porkka (11pist.).

Joukkue matkaa vielä tänään Kokkolasta yöksi Kempeleeseen, jossa se valmistautuu huomiseen peliin Ettaa vastaan. On luultavaa, että huomenna jos Ettasta irtoaa kolme sarjapistettä, julistetaan Hurrikaani runkosarjan voittajaksi. – En ole sillä päätäni vaivannut. Mennään peli kerrallaan eteenpäin, Vuori paljasti.

-HurrikaaniMedia-