Hurrikaani – Pohjois-Karjalan Liiga-Riento 3-0 (25-17, 25-14, 26-24)

 

Hurrikaanin kevätkauden avauspeli Rientoa vastaan lähenteli tunnelmaltaan Formula ykkösten vapaiden harjoitusten ilmapiiriä. Koneita käynnisteltiin poikkeuksellisen pitkän joulutauon jälkeen. Hurrikaani painoi kaasua juuri sen verran kuin tarvittiin ja säästeli isommat kierrokset keskiviikon cup-otteluun VaLePaa vastaan.

”Hurrikaani pelasi pelin alussa juuri niin kuin ajattelimme, mutta siitä huolimatta emme pysyneet kotijoukkueen mukana kahdessa ensimmäisessä erässä”, kertoi pelin jälkeen Riennon valmentaja Kari Rissanen. Hurrikaani oli ottelussa paremmin hereillä ja piti hyökkäyspelissään virhesarakkeensa kaksi erää todella pienenä. Kahteen erään kirjattiin vain kaksi Hurrikaanin suoraa hyökkäysvirhettä ja kaksi Riennon torjuntaan pysähtynyttä hyökkäystä.

Hurrikaanin hakkuri Vladimir Cedic jatkoi syyskauden lopulla löytynyttä hyvää virettään. Myös Aivars Petrusevics iski palloa halutessaan Riennon torjunnan yli. Myös Hurrikaanin uusi yleispelaaja Sergey Egorov pelasi itsensä Hurriklaanin sydämiin muutamalla kiivaalla iskullaan. Ville Kakko oli tyytyväinen myös venäläisen liikkuvaan puolustuspeliin ja uskoi harjoitusten ja pelien kautta yhteistyön muun joukkueen kanssa vielä paranevan.

Riento ei tuntunut löytävän kunnollista pallontappajaa, joka olisi antanut joukkueelle mahdollisuuden haastaa kotijoukkuetta. Hurrikaani painosti syötöillään Joni Savimäkeä, jonka nostoprosentti jäi alle 50. Tämä ei antanut joensuulaisten passarille Jeffrey Schmitzille mahdollisuuksia kovinkaan mielikuvitukselliseen peliin.

Toisessa erässä Rissanen vaihtoi hakkuria, kun pelin aloittanut Ville Louhela siirtyi jumppanurkkaukseen ja Bojan Gluvajic pääsi kentälle. Sisääntulo oli komea, sillä viidestä passista polvivaivastaan pikku hiljaa toipuva serbi iski pallon pisteeksi joka kerta. Tämä ei kuitenkaan riittänyt Hurrikaanin laajempaa tulivoimaa vastaan.

Kolmannessa erässä tapahtui jälleen se, mitä Hurrikaanin parhaana palkittu Aivars Petrusevics kuvasi sanalla ”sairaus”. Hurrikaani menetti otteensa ja alkoi tehdä helppoja virheitä. Riento tiivisti torjuntapeliään ja sai Hurrikaanin hetkeksi sekaisin. Ville Kakko vaihtoi Cedicin tilalle Jani Niskakankaan, ja hetken päästä myös Egorov sai tehdä tilaa Antti Poikelalle. Nisukan iskut Riento-torjunta pystyi himmentämään, mutta Poikela nousi hienosti yhdessä Petrun kanssa kolmannen erän ratkaisijaksi. Glujavicin tavoin Sallan korpisoturi teki puhtaan 100% hyökkäyssuorituksen ja auttoi neljällä hyökkäyspisteellään ja yhdellä torjunnallaan Hurrikaanin jälleen lentoon.

Hurrikaanin kiri oli jälleen komea. 11-16-tilanteesta joukkue hinautui hitaasti lähes rinnalle. Lopussa Riennolla oli kaksi eräpalloa, jotka Niskakangas ja Poikela selvittivät. Erä ratkesi lopulta jälleen hienon vastaanottopelin tehneen Eetu Pennasen kahteen nelospaikan hyökkäysvirheeseen.

Keskiviikkona Hurrikaani matkaa cupin toiseen ja ratkaisevaan osaotteluun VaLePan vieraaksi Sastamalaan. Hurrikaani tarvitsee vähintään 1-3-voiton Vexve-areenalta, jotta toivo loppuottelupaikasta säilyisi. Jos Hurrikaani voittaa varsinaisen ottelun näillä lukemilla, siirrytään kultaiseen erään, jonka voittaja kohtaa lauantaina cupin loppuottelussa Kokkolan Tiikerit.

-Hurrikaani-tiedotus-