Hurrikaani – Vantaa Ducks 4-0 (25-20,25-20,25-23,25-18)

Hurrikaani- Loimaa avasi virallisesti Mestaruusliigakauden 2019-2020 harjoituspelien osalta tiistaina Oripäästä. Oripään Urheilijoiden järjestämässä ottelussa Hurrikaanin syysvireen oli tullut testaamaan Vantaan Ducks. Ottelussa pelattiin poikkeuksellisesti neljä erää, jotka kaikki Hurrikaani voitti. Jussi Heino kierrätti kaikkia pelaajiaan runsaasti, ainoastaan Sakari Mäkinen uurasti kaikki neljä erää. Poissa joukkueen vahvuudesta olivat maajoukkueen matkassa oleva Henrik Porkka ja lievää alaraajavammaa poteva Eemeli Kouki. Kentällä nähtiin ottelun parissa viimeisessä erässä seurahistorian nuorin seitsikko: Peter Vuorinen(18),Santeri Välimaa(18),Karri Kutinlahti(24),Tino Vuori(24),Sakari Mäkinen(24),Mikko Suomalainen(24) ja Lauri Vanhanen(19). Itse asiassa tämä seitsikko pelasi yllättävän valmista lentopalloa, vaikka takana ei olekaan vielä hirveästi joukkupelaamista. – Tänään annoin kaikille tasapuolisesti peliaikaa. Kyllähän se pelaaminen kehittyi, kun saatiin alun jännitys karistettua pois, Heino luonnehti ottelua.

Varsinkin nuori passarilupaus Välimaa osoitti, että mies on valmis ainakin osittain pelaamaan jo liigassa. – Kyllähän tällä tasolla pallo tulee kovempaa ja korkeammalta kuin viime kaudella, Välimaa analysoi. Viime kaudella Kauhavan Wisan kasvatti pelasi ykkössarjaa Kuortaneella. – Alussa oli hakemista, mutta parani ottelun kuluessa. Samalla huomasi, että kesän kova treeni on tuottanut tulosta, sillä ainakin ollaan hyvässä kunnossa, Välimaa päätti.

Päävalmentaja Heino ei ottelun lopputulosta niinkään arvostanut vaan sitä, että joukkueen pelitapa on menossa oikeaan suuntaan. – Peli oli melko järkevää, kunhan saatiin ensimmäisen erän koheltaminen pois.
Hurrikaani käytti kahdessa ensimmäisessä erässä passarina Matti Toivolaa ja kahdessa viimeisessä Välimaata. Seurajohto paljasti, että uuden passarin pitäisi saapua Suomeen vielä tällä viikolla.

Kokonaisuudessaan ottelu oli tyypillinen harjoituspeli. Kova kesätreeni ja fyysinen kuormitus näkyi kaikkien pelaajien otteissa ja jaloissa painoi vielä melkoisesti. Kovin isoja analyysejä ei vielä ensimmäisen harjoituspelin jälkeen voi tehdä, mutta se ainakin on selvää, että Hurrikaani on tulevalla kaudella laajemmalla kokoonpanolla liikkeellä kuin aikaisemmin. Nyt penkiltä löytyy Antti Ropposelle varteenotettava tuuraaja, jos Ropponen tarvitsee kauden aikana lepoaikaa. Tino Vuori nimittäin näytti, että fyysisten ominaisuuksien lisäksi mies osaa tehdä oikeita lyöntivalintoja ja -suuntia.
Seuraavan kerran Hurrikaani pelaa Akaassa tulevana viikonloppuna.

-HurrikaaniMedia-