Otteluennakko on hiukan myöhässä, se pitää myöntää. Syy myöhästymiseen on hieno: Suomen maajoukkueen menestyminen MM-karsinnoissa ja sen myötä tullut paikka ensi syksyn MM-kisoissa Puolassa. Tämän huikean menestyksen myötä viimeinen vuorokausi on ollut melkoista tunteiden vuoristorataa ja ajatus ei ole pysynyt arjessa. Nyt alkaa pulssi tasaantua ja asiat selkenemään.

Pohjois- Karjalan Liiga-Riento saapuu Loimaalle runkosarjan viimeiseltä pudotuspelipaikkaan oikeuttavalta sijalta eli kahdeksannelta paikalta. Sarjataulukko ei kerro kaikkea vaan ensimmäistä vuottaan joukkuetta luotsaava Jani Säisä yhdessä viime kauden päävalmentajan Kari Rissasen kanssa on saanut joukkueen pelaamaan viime peleissä tehokkaasti. Siitä kertoo viiden viimeisen ottelun salda: neljä voittoa ja yksi tappio ( Valepa ).

Riennon ykköspyssy on yleispelaaja Joni Savimäki, joka ainoana Riento- pelaajana on saavuttanut tällä kaudella 200 pisteen rajan ( 219pist. ). Ässätilastossa Savimäki keikkuu kolmannella paikalla 20 ässäsyötön turvin. Savimäki on varmasti merkattu mies Liikuntahallin parketilla huomenna kun ottelu alkaa. Miehen vaarallisuuden tietää myös Ville Kakko. Kakolle päävaivaa saattaa aiheuttaa myös serbikaksikko Bojan Gluvajic ( hakkuri ) ja Boris Bakalov ( keskipelaaja ). Kaksikko on pelannut aikaisemminkin Suomessa. Gluvajic edusti Rientoa jo kaudella 07-08, jolloin miehelle kirjattiin runkosarjaan huimat 415pistettä. Kaksikosta Bakalov on Riennon joukkueen kokenein pelaaja, jos mittarina käytetään pelattuja Mestaruusliigapelejä ( 172 ). Myös Bakalov on pelannut aikaisemmin Suomessa. Kausien 05-08 aikana mies puki Riennon pelipaidan päällensä ja pari kautta myöhemmin 10-12 Bakalov oli Ettan kokoonpanossa. Kaksikkoa yhdistää lentopallon lisäksi musiikki, jota miehet harrastavat samassa bändissä Serbiassa. Alla bändin musiikkivideo.

Hurrikaani on joulutauon aikana löytänyt sen puuttuvan palan joukkueen palapeliin. Ville Kakko oli tyytyväinen näkemäänsä kun viikon verrassa testissä ollut 202 senttinen yleispelaaja Sergey Egorov näytti harjoituksissa taitojaan. Zenit Kazanissa alkukauden pelannut 32- vuotias Egorov on tulivoimainen ja kokenut venäläispelaaja, josta odotetaan nimenomaan johtajaa kentällä. Mies on vuosia pelannut Venäjän Superliigassa kovien pelaajien kanssa ja viimeksi Kazanissa miestä valmensi venäläinen valmentajalegenda, maansa 2012 Olympiakultaan Lontoossa luotsannut Vladimir Alekno. Egorovilta voi odottaa kentällä mitä vain. Miehen tulon myötä ulkomaalaispaikat on Hurrikaanissa täytetty ja Kakon mukaan joukkue on nyt koossa. Tästä eteenpäin alkaa panokset kasvamaan samaan aikaan kuin päivä pitenee. Hurrikaanilla tähtäin on totta kai keväässä ja finaaleissa. Vielä on liian aikaista puhua pudotuspeleistä, mutta joukkueen tavoite on selvä ja kirkas. Tiistaina ottelu alkaa klo. 18.30.

-Hurrikaani tiedotus-