Sampo Volley – Hurrikaani 1-3 (28-26,22-25,13-25,19-25)

Hurrikaani johtaa ottelusarjaa 1-0. Neljällä voitolla finaaliin
Pielaveden Sampo Volleyn ja Hurrikaanin välieräsarjan ensimmäinen kohtaaminen oli lopulta yllättävän selvää Hurrikaanin hallintaa. Lähtökohdat joukkueilla eivät olleet lähellekään samanlaiset. Kun Sampo onnistui kukistamaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Raision Loimun nopeasti suoraan kolmessa ottelussa, joutui Hurrikaani puolestaan punnertamaan kaikki viisi peliä pudottaakseen kuopiolaisen Leka Volleyn ulos pudotuspeleistä. Sampolla oli tästä johtuen viikon verran aikaa harjoitella ja valmistautua, kun Hurrikaanille ei jäänyt valmistautumisaikaa kuin muutama päivä. Näistäkin toinen päivä kului bussissa matkustaessa kohti Savoa. Tämä asetelma ei kuitenkaan haitannut Hurrikaania, joka tuli heti ottelun alussa vahvasti latautuneena Sampon päälle. Vaikka ensimmäinen erä lopulta kirjattiin kotijoukkueelle, oli Hurrikaanilla kahdesti eräpallo. Tässä vaiheessa isännät olivat vielä tarkempia.
– Päästiin mukavalla rytmillä jatkamaa puolivälierien jälkeen välieriin, joten ei kiivaasta ottelutahdista meille välttämättä haittaa ollut, Lauri Rantanen paljasti.
Ottelu lähti lopullisesti kääntymään vieraille toisesta erästä alkaen. Hurrikaanin syöttöpeli alkoi saada tuhoa aikaiseksi kotijoukkueen vastaanotolle, jonka jälkeen Petteri Penttinen ei päässyt pyörittämään tuttua savolaista hyökkäyspeliä. – Saatiin suoria pisteitä syöttöruudussa (10 ässää) ja sen lisäksi vaikeutettiin heidän vastaanoton jälkeistä hyökkäyspelaamista, Rantanen kertasi. Sampon suurimmat ongelmat olivat laitapelaajien tehoissa. Maajoukkuerinkiin viikolla valittu Eetu Häyrinen jäi 14 pisteeseen ja sen lisäksi Hurrikaani torjui miehen kuudesti. Hiukan yllättäen kokenut Enderwin Herrera oli myös pahoissa vaikeuksissa vieraiden tiiviin ja tehokkaan torjunnan kanssa. Herrera sai aikaiseksi vain kolme pistettä, ennen kuin Ville Heiskanen tuli vaihdosta venezuelalaisen tilalle.
Kun koko kauden Rantasen joukkueen pelaamista on haukuttu virheherkkyydestä ja tietynlaisesta nöyryyden puuttumisesta, on joukkue osoittanut, että se on ryhdistäytynyt kevään aikana. Jo Leka sarjassa oli havaittavissa, että tietyt pelaajat syttyvät näihin panospeleihin aivan eri tavalla. Kapteeni Matti Oivanen oli yksi välieräsarjan avausvoiton arkkitehdeista. Oivanen nappasi kuusi torjuntaa, syötti kaksi ässää ja kokosi kaikkiaan 11 pistettä. Sen lisäksi Antti Ropponen (22pist.+14) oli huomattavasti Häyristä tehokkaampi.
Hurrikaanin vierasvoitto oli looginen jatke sille, minkä joukkueet ovat ottaneet tavaksi tämän kauden kohtaamisissa. Sillä, kaikki ottelut ovat päättyneet vierasvoittoon: Kolmesti Mestaruusliigassa, kerran Suomen cupissa ja nyt välierissä. Keskiviikkona ja torstaina Hurrikaanilla on hyvä mahdollisuus korjata tätä perin ihmeellistä tilastoa.
– Nyt huolletaan kroppaa, tiistaina hiukan hikoillaan ja sitten keskiviikkona ja torstaina pelataan, Rantanen kertasi alkavan viikon ohjelmaa. Avausvoitolle päävalmentaja ei antanut suurtakaan painoarvoa. Mies muistutti, että molemmissa joukkueissa on monta kokenutta pelaajaa, jotka tietävät, miten voittoihin ja tappioihin pitää suhtautua mitalipeleissä.

-HurrikaaniMedia-