Hurrikaani- Loimaa on tämän kauden aikana panostanut varsin paljon laadukkaaseen arkeen. Olli Kuoksa ja Juha Lönnqvist ovat halunneet tehdä jokapäiväisestä arjesta niin laadukasta, ettei menestyminen jää ainakaan siitä kiinni. Laatuun kuuluu hyvän ja suunnitelmallisen harjoittelun lisäksi riittävä lepo ja terveellinen ja monipuolinen ravinto. Sen lisäksi, uutena osatekijänä laadukkaaseen arkeen on tullut mukaan henkinen valmennus. Urheilussa henkisen valmennuksen tärkeyttä on alettu arvostamaan vasta muutamia vuosia sitten, ja sen hyödyt ovat olleet yksilötasolla positiivisia. Kun valmennuskaksikko on halunnut ottaa joukkueesta kaiken potentiaalin irti, on joukkue kokoontunut nyt kahdesti henkisen valmennuksen parissa. Joukkuetta on käynyt valmentamassa Kati Kuoksa, joka on Hurrikaaniluotsin serkku. – Olen kotoisin Rovaniemeltä, mutta asunut Etelä- Suomessa vuodesta -95 alkaen. Olen pelannut 40 vuotta jalkapalloa, ja vieläkin pelaan höntsäsarjassa. Lentopallo on totta kai minulle tuttu laji, koska sitä on koko suku pelannut, Kati Kuoksa nauraa. Naisen mukaan lentopalloa pelataan joka kerta, kun hän matkaa kotiin pohjoiseen.

Kati Kuoksa ei suoranaisesti ole psykologi, vaan liiketoiminnan kehittämisen maisteri ja töissä sote- alan yrityksessä viestintäpäällikkönä. – Omassa työssäni tehtävänäni on osallistaa ja motivoida ihmisiä. Sitä kautta on mahdollista saada ihmisistä enemmän irti, hän valottaa.

Hurrikaanissa ei pelillisiä ongelmia tämän kauden aikana ole ollut, eikä päälle päin ole nähtävissä, että joukkueessa tai yksittäisessä pelaajassa olisi mitään aihetta henkiselle valmennukselle. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että juuri nyt menisi huonosti. Vaan, kyseessä onkin, jos tulee heikkoja hetkiä tai huonoja suorituksia. Miten niistä noustaan ja miten negatiiviset tilanteet osataan nollata.

-Hurrikaanilla on tavoite olla Suomen Mestari. Yritän auttaa siinä, miten tavoitteeseen päästään. Meillä oli jo syksyllä yksi tapaaminen joukkueen kanssa, ja tänään toinen. Isoimpia asioita on jokaisen pelaajan uskallus kertoa koko joukkueelle omista tunnetiloistaan, Kati Kuoksa perustelee.

Kati Kuoksan yksi iso osatekijä on saada pelaajat tuntemaan joukkuekaverit paremmin. Samalla syntyy keskustelua erilaisista tilanteista, niin posi- kuin negatiivisista. – Tällaisten keskustelujen myötä syntyy parviäly.

Pääasiassa keskustelua on käyty pienryhmissä, jonka jälkeen pohdintaa on jatkettu koko joukkueen kanssa.

Henkiseen valmennukseen on kuulunut myös tietynlaisten joukkueen sisäisten käytöstapojen korostaminen aivan arkisissa toiminnoissa. – Olemme puhuneet siitä, miten kohtelemme toisiamme, miten tervehdimme yms. Olen huomannut, että tässä Hurrikaanijoukkueessa on luottamusta toisiin.

Vaikka tulos tehdään kentällä, tuloksen taustat luodaan pelien ulkopuolella: harjoittelu, lepo, ruokailu ja henkinen hyvinvointi. Kun nämä on kunnossa, on paljon puhuttu laadukas arki kunnossa. Ja sen eteen Hurrikaanissa on tehty paljon. Kevät näyttää, kuinka valmiina joukkue on fyysisesti ja henkisesti.

-HurrikaaniMedia-