Pitkään ja tarkasti haettu ykköspassari löytyi lopulta Hurrikaaniin Australiasta. 25-vuotias ja 192-senttinen Peacock on syntynyt Mount Barkerissa ja aloitti lentopallon vasta 12-vuotiaana. Peacock pelasi Lontoon olympialaisissa yhdessä maanmiehensä Luke Smithin kanssa. – Luke kertoi paljon Hurrikaanista ja seurasta ja se sai minut vakuuttumaan, että Hurrikaani on nyt urallani oikea ratkaisu, perusteli passari seuravalintaa.

Suomi ei ole ensimmäinen skandinaavinen maa, jossa Peacock on pelannut. Mies oli kaksi kautta Ruotsissa Linköpingissä ja jälkimmäisellä kaudella joukkue voitti Peacockin kanssa Ruotsin mestaruuden. Passari valittiin myös tuolla kaudella Ruotsin liigan parhaaksi pelaajaksi.

– Osittain hyvin sujuneiden Ruotsin kausien jälkeen en epäröinyt tulla Suomeen. Suomessa on hyvin paljon samanlaista kuin Ruotsissa, mm. ilmasto on samantyyppinen. Olen ollut Suomessa muutamia kertoja Australian maajoukkueen kanssa ja tykkään suomalaisista ihmistyyppinä. Ruotsin lisäksi maajoukkueensa kakkospassari on pelannut ammatikseen Italiassa ja viime kauden Puolassa Bedzinin joukkueessa. – Tiedän, että Hurrikaani oli viime kaudella pronssilla, joten haluan auttaa joukkuetta voittamaan mestaruuden.

Tällä hetkellä Peacock harjoittelee maansa maajoukkueen kanssa. Kaikkiaan hänellä on yli 120 maaottelua tilillään. Sopimus on yksivuotinen. Päävalmentaja Lauri Rantanen myönsi, että hänellekin tuli hiukan yllätyksenä, että tämän tasoinen ja hyvin meritoitunut passari halusi Suomeen.

– Luke vinkkasi, että Harrison on vapaana ja saattaisi tulla meille pelaamaan. Siitä sitten alettiin keskustella ja aika helposti sopimus sitten syntyi, Rantanen kertasi. Päävalmentajan mukaan on pelkästään hyvä asia, että passari ja hyökkäävä yleispelaaja ovat vanhoja pelikavereita. – Toivon, että aussikaksikko pääsee heti samaan pelirytmiin ja saamme Smithistä vielä enemmän tehoja ulos.

Vaikka uusi passari on ”vain” 192-senttinen, se ei Rantasen mukaan ole este voittavalle lentopallolle.

– Fysiikka ja voimataso riittävät huippulentopalloon ja 95 prosenttia passarin tehtävistä on osata passata.

Hurrikaani jatkaa sopimusjulkistuksia ensi viikolla.

-Hurrikaani tiedotus-