Hurrikaani- Loimaa vaihtoi puheenjohtajaa vuosikokouksessaan. Kun seuraa vuoden verran johtanut Mikko Mäki joutui siviili- ja työkiireiden takia jäämään puheenjohtajan paikalta pois, puheenjohtajan nuija annettiin Harri Syväsalmelle. Syväsalmi on monelle urheilun seuraajalle tuttu mies. Parhaiten Syväsalmi on tullut tunnetuksi Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön johtajan vakanssista ja erilaisten urheiluseminaarien suosittuna puhujana ja esitelmöijänä. Porilaistaustainen urheiluvaikuttaja on urallaan ollut mukana perustamassa Maailman antidopingtoimisto Wadaa ja toiminut sen pääsihteerinä vuosina 2000-2003. Meriitteihin voidaan lukea myös toimiminen Euroopan neuvoston ottelutulosten manipuloinnin vastaisen työryhmän puheenjohtajana. Nyt Syväsalmi antaa kokemuksensa ja maailmanlaajuiset kontaktit Hurrikaanille. – Jäin vuodenvaihteessa eläkkeelle ja pyöritän harrastusmuotoisesti omaa konsulttitoimistoa. Aikaisempien työkuvioiden takia olin osittain jäävi tekemään Hurrikaanin kanssa hallitustyötä, mutta nyt ei jääviyttä enää ole, tuore puheenjohtaja kommentoi. Syväsalmi ei hyppää mukaan täysin ummikkona Hurrikaanin. Hän on ehtinyt olemaan seuran johtokunnassa viisi vuotta ja nähnyt läheltä, miten seuraa kehitetään. – Tavallaan nyt on minun vuoroni puheenjohtajana. Laitoin puheenjohtajuudelleni ehdoksi sen, että nykyinen hallitus jatkaa samassa koostumuksessa.

(Kuva: SUEK)

Syväsalmi muutti Loimaalle vuonna 2010. – Jo ministeriössä työskennellessäni seurasin Hurrikaanin pelaamista. Jos ollaan ihan rehellisiä, Loimaa olisi aika vieras paikka ilman Hurrikaania, Syväsalmi lataa. Ja lisää: Loimaalla ei välttämättä vieläkään ymmärretä sitä media- ja julkisuusarvoa, jonka Hurrikaani antaa Loimaalle ja loimaalaisille. Hurrikaani on positiivinen mainos paikkakunnalle, mies tarkentaa.

Tuore puheenjohtaja kehuu estoitta strategiaa, jonka seura laati puolitoista vuotta sitten. – Saatiin erittäin hyvä valmentaja (Jussi Heino), nuorennettiin joukkuetta ja lisättiin kotimaisuusaste lähes maksimiin pelaajien osalta. Meille on imua tulla pelaamaan, koska tulokset nuorten pelaajien suhteen on hyvät. Sen näki kevään try out- tilaisuudessakin. Kertaakaan meillä ei ole ollut niin paljon pelaajia antamassa näyttöjä kuin viime keväänä.

Syväsalmelta löytyy myös omaa henkilökohtaista kokemusta lentopallosta. Nimittäin laji tuli jo tutuksi nuoruusvuosina, jolloin lentopallo oli yksi hänen harrastuksistaan. Opiskeluaikoina Turussa Syväsalmi edusti Turun Tovereita (TuTo). Meriittejäkin on lentopallon saralta tullut sillä vuonna -77 juhlittiin opiskelijoiden suomen mestaruutta Turun yliopiston joukkueessa.

Syväsalmi myöntää, että talouden kanssa on nyt ja jatkossakin haasteita. Kokenut urheiluvaikuttaja osaa arvostaa niitä yrityksiä, jotka ovat mukana tukemassa Hurrikaania. – Meidän pitää räätälöidä jatkossakin yhteistyökumppanuuksia. Sponsorointi ei saa olla vain ja ainoastaan sitä, että me saamme yrityksiltä rahaa laitamainosta vastaan. Jo nyt meillä on työkaluja, joilla voidaan hyödyntää yrityksen näkyvyyttä paremmin ja tarjota verkostoitumista. Niissä on silti aina kehittämisen varaa.

Syväsalmi korostaa Hurrikaanin ja Loimaan Jankon vahvaa toimintaa sekä yhteistyötä lajin taustalla.
–Yhteistyö Jankon sekä Hurrikaanin välillä on ensiluokkaista. Toimintamme yksi kivijaloista on erittäin vahva talkooryhmä, joka hoitaa ottelutapahtumassa tarvittavat asiat.
Koko Hurrikaanin Mestaruusliiga taipaleen ajan Loimaan Jankko on ottanut vastuun mm. kahviopalveluista, joiden koko tuotto menee lyhentämättömänä juniori lentopallon hyväksi. Tämä on erittäin tärkeä asia meille nyt sekä tulevaisuudessa, Syväsalmi korostaa.

Ja se, kenelle lentopalloa Loimaalla tehdään, ovat yleisö ja fanit. Niiden arvoa ei voi koskaan liikaa korostaa. – Meillä on hieno fanikulttuuri. Pelistä toiseen kotisalissa on paljon yleisöä ja se liikkuu myös vieraspeleissä, kiittää Syväsalmi. – Se luo yhteisöllisyyttä ja osoittaa, että kaupunki elää lentopallon ja seuran mukana.

 

Lauri Vanhanen Hurrikaanin joukkueeseen

Hurrikaani- Loimaa on solminut 2+1- mallisen sopimuksen 19- vuotiaan Lauri Vanhasen kanssa. Yleispelaaja on toisen polven liigalentopalloilija ja salolaisen Rikala Volleyn, sekä Salon Viestin kasvatti. Vanhanen on kolunnut läpi kaikki nuorisomaajoukkueet, viimeisimpänä maajoukkuetehtävänä on viime vuoden keväänä järjestetyt EM- kisat Hollanissa.

-Pelasin kaksi kautta Kuortaneella ja viime kauden TuTossa ykkössarjaa. Kun keväällä avautui mahdollisuus try outin jälkeen tulla Loimaalle ja Hurrikaaniin, totta kai käytin tilaisuuden hyväkseni. Seurasta ja valmennuksesta on kuulunut pelkkää hyvää, joten tietyllä tapaa unelmat ovat käymässä toteen, Vanhanen myöntää.

-Kävin viime kaudella muutaman kerran Loimaalla katsomassa Hurrikaanin matsia ja hallissa oli hieno fiilis ja paljon yleisöä. Nyt odotan malttamattomana, että tosipelit alkavat. Tällä hetkellä koitan joka treeneissä tehdä parhaani, jotta pääsisin myös pelaamaan kauden aikana.

Esikuvanaan Olli Kunnaria pitävä yleispelaaja kuuluu siihen tulevaisuuden sukupolveen, josta odotetaan uutta maajoukkuerunkoa. – Meillä on kauden aikana aika tiivistä viestittelyä muiden junnumaajoukkueen pelaajien kanssa, Vanhanen paljastaa. Siihen rinkiin kuuluvat mm. Niko Suihkonen (Valepa), Aaro Nikula (Valepa), Mikko Karjarinta (Valepa), Anton Välimaa (Tiikerit), Olli Saarenmaa (Team Lakkapää), Joona Väänänen (Ducks) ja Niklas Breilin (Tiikerit), joka on myös Vanhasen pikkuserkku.

Tulevaisuussuunnitelmia nuorella pelaajalla ei vielä ole. Ensi kesänä kutsuu Puolustusvoimat, mutta sen jälkeen tulevaisuus on täysin auki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-HurrikaaniMedia-