Hurrikaani – Tuto Volley 1-3 (21-25,20-25,16-25,25-21)

 

Hurrikaani- Loimaa sai kunnian isännöidä Tuto Volleyta Halikossa, jossa juhlittiin yleisseura Perttelin Peikkojen 100- vuotiskautta. Samassa hallissa, vuosien 1994-1998 aikana, Jussi Heino pelasi Peikot- paidassa menestyksekkäästi. Kauden ensimmäinen harjoitusottelu oli molemmilta joukkueilta tyypillistä pelaamista, mistä ei voi vetää vielä pitkiä johtopäätöksiä. Hurrikaanin otteluun valmistautumista häiritsi Luka Marttilan ja Aleksi Muukkosen poissaolot. Molemmat pelaajat ovat lievästi sairaita, eikä valmennusjohto halunnut tässä vaiheessa kautta ottaa mitään riskejä. Samoin, hakkurin tontti ammotti tyhjyyttään, kun Kristers Dardzans saapuu Suomeen vasta perjantaina. Poissaoloista johtuen, joutui Hurrikaani pelaamaan hiukan eri tavalla ja kierrättämään hakkurin tonttia.

Tuto esitteli uusista pelaajista passari Oleksii Bulgynin, libero Risto Ruoholan, yleispelaaja William Groffierin ja keskipelaaja Roope Keskisen. Varsinkin Bulgyn ja Groffier osoittivat, että ovat syksyn lähestyessä valmiita miesten peleihin. Tuton päävalmentaja aloittaa Olli Kuoksa, jonka kädenjälki näkyi jo paikoitellen Halikossa.

Neljän erän ottelussa Hurrikaani teki valtavan määrän omia virheitä, joista suurin osa tuli syöttöruudussa. Kahdessa ensimmäisessä erässä Heino passitti passariksi Jarno Koivuniemen, ja kahdessa viimeisessä erässä kapellimestariksi tuli Santeri Välimaa. Uusista pelaajista Atro Berg esiintyi varsin positiivisesti. Miikka Haapaniemi hakee vielä yhteistä säveltä muun joukkueen kanssa, ja Marttilan veljessarjasta Nooa pääsi myös testaamaan taitojaan miesten peleissä. – Eka peli, haettiin selvästi vielä pelituntumaa, Hurrikaani- luotsi summasi. Heinon mukaan pelin taso paranee, kun kokemus yhdessä pelaamisesta kasvaa. – Oltiin monessa tilanteessa myöhässä, ja myös jännitettiin ensimmäistä peliä. Päävalmentaja ei kuitenkaan ollut pelistä tai tuloksesta pettynyt. – Oikea rytmi löytyy kun pelataan muutama harjoituspeli lisää.

Hurrikaani- paidassa debytoinut keskipelaaja Berg oli samoilla linjoilla päävalmentajan kanssa. – Ei ollut kaunista peliä. – Meillä on vielä paljon asioita, joita pitää parantaa.

Berg myönsi, että kiertävällä hakkurilla pelaaminen oli haastavaa. – Olihan se aika villiä, kun joutui hyökkäämään eri paikoista. – Olen joskus haaveillut hakkurina pelaamisesta, mutta enää en haaveile, mies naurahti.

Hurrikaani jatkaa harjoituspelejä seuraavaksi Koskella 3.9. lauantaina, jolloin vastaan asettuu Valepa.

 

-HurrikaaniMedia-