Hanna Kosonen- elämä on lentopalloa
Hurrikaani- Loimaan ja Jankko lentopallon ottelutapahtumista, junioriturnauksista ja höntsävuoroilta tuttu Hanna Kosonen on yksi loimaalaisen lentopallon aktiivitalkoolaisista. Kipinä lentopalloon tuli aikoinaan hiukan sattumalla, lehtimainoksen perusteella.
– Muutin Loimaalle vuonna -88 ja aloitin seuraavana vuotena pelaamisen. – Huomasin mainoksen paikallislehdessä ja lähdin Jankon harjoituksiin mukaan naapurin pojan kanssa, Kosonen paljastaa ensiaskelia lentopallon parissa. Ja tämän ensikosketuksen jälkeen laji on vienyt naisen totaalisesti mennessään. Viikot täyttyvät Jankon d- tyttöjen valmentamisen ja pelireissujen lisäksi Hurrikaanin ottelutapahtumien kahviovastaavan roolissa ja omista harrastelentisvuoroista.
Vaikka oma vuorotyö ja lentopallon yhteensovittaminen ei välttämättä aina ole helppoa, nainen ei valita kiireitä.
– Olen kerran miettinyt kuukauden verran, onko tässä mitään järkeä, mutta tulin lopputulokseen, että tässä on mukavat ihmiset ympärillä, nainen perustelee. Talkootyö Hurrikaanin peleissä vaatii järjestelmällisyyttä ja täsmällisyyttä. Periaatteessa Jankon kahviotoiminta pyörii Hannan näpeissä.
– Tilaan pullat ja juotavat, ohjeistan juniorien vanhempia ja ohjaan talkootehtäviin, Kosonen
luettelee vastuualueitaan.
Naisen ympärille on muodostunut tiivis yhteisö, joka tiimihengessä pitää huolta kahviosta ja muista toiminnoista, mutta Kosonen pitää lankoja käsissään.
Positiivista palautetta pitkänlinjan talkoolainen antaa molemmille seuroille siitä, että tunnettuus on lisääntynyt. – Käyn aika paljon eri paikkakunnilla, ja aina lentopallo otetaan esille. – Yllättävän monet tietävät Hurrikaanin ja Jankon, Kosonen perustelee. Naisen mukaan lentopallossa on tällä hetkellä paikkakunnalla positiivinen kierre menossa. – Hurrikaanilla on nuori joukkue, vahvistettuna yhdellä Mikolla (Suomalainen), hyvä valmennus ja toiminta kehittyy koko ajan. – Tällaisessa yhteisössä on mukava olla mukana.
Tässä yhteydessä ei voi missään nimessä ohittaa vuoden 2025 Power cupia.
Maailman suurimmasta lentopalloturnauksesta Kososella on myös parin vuosikymmenen kokemus, pelaajana ja valmentajana. – Vuonna 2006 edellisen kerran Loimaan Power cupissa valmentamani joukkue yöpyi Heikinpirtillä. Oma tyttäreni oli tuolloin yksivuotias ja opetteli kentän laidalla kävelemään, Kosonen nauraa. Kososta ja kahvioryhmää tarvitaan vielä ennen joulua kolmeen kertaan Hurrikaanin peleissä, kun Valepa, Akaa ja Kyyjärvi saapuvat Loimaalle.
”Juttusarja kertoo Hurrikaanin ja Jankon taustaihmisistä, jotka viettävät vapaa- aikaansa lentopallokenttien ympärillä, tehden vapaaehtoistyötä paikallisen lentopallon