Lentopalloseura Etta – Hurrikaani 1-3 (19-25,25-27,25-23,18-25)

Jos viikon takainen Savon ristiretki oli täydellinen, sitä oli myös Lapin ryöstöretki. Ensin Rovaniemellä Team Lakkapää polvistui Hurrikaanin edessä ja keskiviikkona Oulussa oli Lentopalloseura Ettan kohtalona kokea hurjakuntoinen Hurrikaanilauma. Kuten viidessä aikaisemmassakin voittopelissä, Hurrikaani hyökkäsi viisaasti ja sai pidettyä virhemäärän pienenä. Ottelua mainostettiin kuuden pisteen otteluna, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa sijoilla kaksi ja kolme. Eroa ennen illan taistelua oli kolme pistettä Ettan hyväksi. Vierasvoitolla Hurrikaani tuli tasoihin ja meni sarjassa toiseksi. Joukkueet kohtaavat runkosarjassa vielä kerran Loimaalla, joten luultavasti tiukka kamppailu runkosarjan kakkossijasta käydään joukkueiden välillä loppuun saakka.

Peli Oulussa alkoi Hurrikaanin kannalta heikosti. Kotijoukkue repi alussa 7-1 johtotilanteen, mutta sen jälkeen vierasjoukkue sai koneet käyntiin ja ero alkoi kutistua pallo pallolta. – Meillä oli alussa hiukan vaikeuksia Ettan syöttöpelin kanssa. Sen jälkeen muutama oma virhe ja ero oli kuusi pistettä. Harvoin kylläkään voi antaa kaverilla näin monta pistettä eteen ja voittaa erä, hämmästeli Lauri Rantanen. Rantasen mukaan ottelun alussa ei näkynyt mitenkään se, että ottelussa oli kovat panokset. – Ei me sarjataulukkoa ajateltu. Lähinnä sitä, että kärkikamppailu ja pitää pelata hyvin voittaakseen.

Hurrikaanilta tiistaina nilkan pyöräyttänyt Antti Ropponen ei pystynyt pelaamaan vaan hakkurin tontilla operoi Max Staples (21pist.+7). – Max osoitti olevansa pelimies. Aussi pelasi erinomaisesti oudolla pelipaikalla. Samoin passarille tilanne oli sillä tavalla outo, että normaalisti hakkurina pelaa vasenkätinen, nyt yht’äkkiä oikeakätinen.

Ottelu eteni aika lailla samalla kaavalla kuin päivää aikaisemmin Rovaniemellä. Kummatkin joukkueet tekivät pisteitä putkissa, mutta erien lopuilla Hurrikaani oli kovempi. – Meillä on torjunta- puolustuspelaamien parantunut ja saadaan sitä kautta lisää onnistumisia. Sen lisäksi tänään syötettiin vahvasti ja saatiin kaveri tekemään huonoja ratkaisuja. Samalla päästiin rakentamaan tiivis torjunta eteen, summasi voittajavalmentaja.

Kuuden ottelun voittoputki on nostanut nyt Hurrikaanin liigassa jo toiseksi. Joukkueen pelaamisessa on tapahtunut iso käänne positiivisempaan suuntaan vuodenvaihteen jälkeen. Pelkästään Tomi Rumpusen tulo vahvistamaan joukkuetta ei riitä selitykseksi. Rantasen mukaan torjuntapelaaminen on parempaa ja samalla kesken kauden Rumpusen tapaan joukkueeseen liittynyt passari Maksim Buculjevic on päässyt joukkueen pelitaktiikkaan paremmin kiinni. – Nämä ovat olleet henkisesti isoja voittoja. Syksyllä meillä oli tietynlaisia vaikeuksia ja tappioputkikin taisi olla päällä. Nyt ollaan vahvassa myötätuulessa.

Joukkue pelasi kovan tammikuun ja pelejä sekä pitkiä vierasmatkoja tuli paljon. Nyt seuraavaan peliin on aikaan pari viikkoa (7.2. kotipeli Valepaa vastaan) ja se käytetään ensin huilaamalla ja sen jälkeen kovalla fysiikkajaksolla. – Seuraavan neljän viikon aikana meillä on vain kolme peliä, joten päästään harjoittelemaan kunnolla pudotuspelejä silmällä pitäen, päävalmentaja tuumaa.

-HurrikaaniMedia-