Etta – Hurrikaani 3-2 (25-21,25-18,19-25,16-25,20-18)

Alkuun, oikein paljon onnea Lentopalloseura Etta. Olette paikan finaalissa ansainneet kovan välieräsarjan jälkeen.
Hurrikaani ja Etta varastivat Mestaruusliigan suurimman huomion päättyneellä välieräsarjalla. Ennen välierien alkua, odotusarvot Valepan ja Savo Volleyn sarjalle olivat valtavat. Puhuttiin jopa moraalisesta finaalista. Valepan ylivoima kuitenkin latisti tunnelman ja Hurrikaani ja Etta tarjosivat lentopallokarkkia koko rahan edestä. Kuusi ottelua tarvittiin selvittämään joukkueiden välisten voimasuhteiden eron. Tällä kertaa vahvempi oli Etta. Pitkä ottelusarja palkitsee aina paremman joukkueen. Yksittäisessä pelissä voi muutama ”onnenkantamoinen” tuoda etua, mutta paras seitsemästä- sarjassa paremmuus ratkeaa rehdisti pelaamalla.
Kuudes ottelu Oulussa oli jatkumoa viidelle aikaisemmalle ottelulle. Etta pääsi heti alussa kuskin paikalle rokottaen Hurrikaania aloitussyötöllä ja torjunta- puolustuspelin kautta saaduilla jatkopallopisteillä. – Saatiin huono startti otteluun. Oli pari paskaa erää alla, mutta sen jälkeen päästiin omalle tasolle. Taisteltiin hyvin ja lopussa meillä oli muutama ottelupallokin. Nyt vaan ei natsannut, kapteeni Matti Oivanen tilitti. Kapteeni oli tyytyväinen joukkueensa kolmeen viimeiseen erään, jossa joukkue näytti taistelijan luonnetta. Oulun Urheilutalon vajaa tuhat katsojaa loivat eeppisen tunnelman kannustaen kotijoukkuetta.

– En ole vastaavassa ottelusarjassa koskaan ollut osallisena, Oivanen muisteli. Oivasen mukaan ottelusarja oli aivan käsittämättömän tasaisen kamppailu finaalipaikasta. Siinä todellakin mentiin piste pisteeltä loppuun saakka. Kuudesta pelistä neljässä jouduttiin viidenteen erään.
Hurrikaanille jäi jossiteltavaakin ottelusarjaan.

– Ottelun alut olisi pitänyt pelata paremmin, niissä Etta tuli kovaa päälle, Henrik Porkka analysoi.

Ensimmäistä kauttaan Loimaalla pelaava Porkka on vain yksi Jussi Heinon tämän kauden mallioppilaista. Kova työ ja kasvanut vastuu ovat nostaneet Porkan pelaamisen aivan uudelle tasolle. Tässä ottelusarjassa Porkka pelasi kuin kokeneempikin konkari.

– Kyllähän vastuu ja sen määrä hiukan yllätti. Mutta pelit opettavat parhaiten ja nautin peliajasta, Porkka paljasti.

Hirvittävästä passimäärästä huolimatta Antti Ropponen jaksoi paukuttaa joka pelissä +20 pistettä. Vaikka Olli Kuoksa tiesi, mistä Hurrikaani hyökkää, Ropposelle ei meinannut pysäyttäjää löytyä. Tiistai- iltaan Ropponen latoi 21 pistettä, ollen jälleen Joonas Jokelaa (11pist.) tehokkaampi. Edellisen Loimaalla pelatun pelin tapaan oululaisten ratkaisu löytyi yleispelaajista. Eetu Pennanen (20pist.) pelasi sarjan parhaan pelinsä ja Antti Ronkainen (17pist.) säesti Pennasta toisella laidalla.
Hurrikaanista Ropposen lisäksi Tapio Toiviainen syötti neljä ässää ja Oivanen torjui viidesti.

Porkka ja Oivanen vakuuttivat molemmat, että pronssimitali kiinnostaa. – Onhan kausi kivampi päättää voittoon. Se vasta veetuttaisikin, jos nekin pelit häviää, Kapteeni latasi.

-HurrikaaniMedia-