Hurrikaani – Etta 2-3 (23-25, 25-13, 25-13, 23-25, 9-15)
Välieräsarja 2-3

Lentopalloseura Etta otti vahvan kiinnityksen loppuottelupaikkaan, kun se käänsi viisieräisen ottelun värikkäiden vaiheiden kautta itselleen. Hurrikaani teki ottelussa 24 pistettä enemmän kuin Etta, voitti torjunnat 13-5, vastaanottoprosentit 70-56, ja ässät 9-3.

– Lentopallo-ottelun voittaa se, joka kuittaa kolme erää. Ei väliä kuinka paljon pisteitä tekee, kertoi Etta-valmentaja Olli Kuoksa ottelun jälkeen.
– Tähän tulokseen on syynsä, mutta en todellakaan aio kertoa niitä tässä.

Ei ole syytäkään, sillä yksi voitto on Ettan vielä otettava. Ensimmäinen tilaisuus siihen on tiistaina, kun Etta pääsee kotisaliinsa yrittämään sarjan katkaisua. Jos Hurrikaani vielä kerran nousee, tietää se klassista Game seveniä torstaille Loimaan liikuntahalliin.

Vaikka eräluvut olivat sunnuntainkin ottelussa aiempien pelien tapaan todella tasaiset, oli tämä viides peli luonteeltaan poikkeuksellinen. Aiemmin peleissä on menty hakkurien ehdoilla. Sekä Joonas Jokela että Antti Ropponen ovat olleet erinomaisessa vireessä ja pisteitä on tullut molemmille liukuhihnalla. Tänään Ropponen (23/+16) jatkoi varmaa peliään, mutta Jokela (7/-7) vaipui tehoissaan pahasti miinuksille.

Yleispelaajaosastolla Tapio Toiviainen (16/+10) ja Tomi Rumpunen (18/+14) onnistuivat erinomaisesti. Molempien vastaanotto oli myös huippuluokkaa (Toiviainen 61% ja Rumpunen 72%). Ettan virkaveljet Eetu Pennanen (22/+16) ja Antti Ronkainen (21/+18) pistivät verkolla vielä himpun verran paremmaksi. Lisäksi Ronkainen oli pelaaja, joka neljännessä erässä otti hyökkäyspelissä ison vastuun ja kantoi sen kunnialla ottelun loppuun saakka. Viidennen erän viisi pistettä viimeistelivät miehen illan.

Etta joutui lähtemään otteluun ilman vakiokeskariaan Ville Kaksosta, joka seurasi peliä eristyksissä omassa nurkkauksessaan toppatakissaan ja pipo päässään. Ettan kolmas keskitorjuja Nuutti Niinivaara (8/+6) sai tilaisuuden päästessään aloitukseen ja oli yksi voiton takuumiehistä.

– Kaksi erää meni huonosti, kun Hurrikaani sai flown päälle. Mutta tiedettiin, että ennenkin on noustu tällaisesta paikasta. Niiden erien jälkeen piti lähteä jälleen perusasioista. Jos ei saada vastaanottoa kuntoon, ei yksikään joukkue voita tällaisen valtavan hienon yleisön edessä Hurrikaania.

Edessä on nyt yksi palauttelu- ja matkustuspäivä, jonka jälkeen tiistaina nähdään, vieläkö sarja jatkuu huikean tasaisena ja pääseekö Etta juhlimaan kotiyleisönsä edessä seuran ensimmäistä loppuottelupaikkaa. Vai löytääkö Hurrikaani jälleen kerran avaimet ryöstöretken tekemiseen ja tuo viimeisen ottelun loimaalaisfanien eteen torstaina?

Valmentaja Jussi Heino kiteytti hankalan tilanteen loppukahveilla näin:

-Tiistaina pitää pelata niin kuin on harjoiteltu. Ei olla tällä hetkellä sillä tasolla. Toki Ettakin vaikuttaa asiaan tekemällä meidän pelimme hankalaksi.

-HurrikaaniMedia-