Hurrikaani – SaVo Volley 3-0 (25-17, 25-17, 25-22)

Ensimmäisessä pronssiottelussa kohtasivat joukkueet, joiden unelmat mestaruudesta olivat menneet viime viikolla. Yleensä tämä aiheuttaa ”ilmapallon tyhjenemisen”, kun suuri haave on kadonnut. Siksi tänäänkin Loimaalla nähtiin melko hapuilevaa peliä, josta suurin intohimo puuttui.

Lisäksi SaVo on tuskaillut loukkaantumisten ja joukkueen sisäisten ongelmien kanssa. Tiistain pelistä puuttuivat mm. Antti Siltala ja Andrus Raadik. Lisäksi Miro Määttänen ja Lelu Ojansivu ovat loukkaantumistensa jälkeen keskenkuntoisia.

Hurrikaani lähti otteluun vakiomiehistöllään, josta pelin alussa kukitettiin maaliskuun tähdistöön valitut Antti Ropponen ja Matti Oivanen.

Hurrikaani aloitti vahvalla syöttöpelillä. Samoin Ropponen jatkui vakuuttavia otteitaan hakkurina. SaVo pääsi kuitenkin pienen alkukankeuden jälkeen mukaan otteluun, ja siirtyi jopa 11-12-johtoon. Jussi Heinon aikalisän jälkeen erä kääntyi lopullisesti loimaalaisille. Aluksi Eetu Häyrinen teki kaksi virhettä peräkkäin. Sitten Tomi Rumpunen syötti ässän. Yksi piste meni välillä savolaisille, mutta sen jälkeen Henrik Porkka syötti eroksi jo viisi pistettä. Hurrikaanin passari Matthew West hajotti passeillaan hienosti SaVon torjuntaa eikä erän voittajasta enää ollut epäselvyyttä.

Erän loppupuolella Miro Määttänen katsoi hyökkäyksensä jälkeen valmentaja Jukka Tuovista totisen näköisenä. Katse tarkoitti sitä, että keskivartalovammasta kärsinyt ex-Ducks ei enää pystyisi jatkamaan peliä.

Toiseen erään Tuovinen otti kentältä sekä Jukka Lehtosen että Määttäsen. Jo ensimmäisessä erässä kentälle pääsi keskipelaaja Severi Savonsalmi, ja varsinaisen pommin SaVo-valmentaja kaivoi takataskustaan sijoittamalla Lelu Ojansivun Määttäsen tilalle yleispelaajaksi.

– Sovimme Lelun kanssa ennen ottelun alkua, että jos Lelu tulee kentälle yleispelaajaksi, en syötä hänelle ainakaan kovin pahoja, leukaili Hurrikaani-kapteeni Matti Oivanen ottelun jälkeen.

Vastaanottotroikka Heiskanen-Kawaguchi-Ojanperä ei varmaan kovin monta harjoitusta ollut alle saanut. Siihen erä ei kuitenkaan ratkennut, vaan iso ero joukkueiden välille syntyi hyökkäyspäässä. Hurrikaanilta palloja kenttään tai torjunnan kautta rajojen ulkopuolelle mäiskivät sekä laitapelaajat että keskikaistalta hyökänneet Oivanen ja Porkka. SaVon yksinäinen hyökkääjä oli Eetu Häyrinen.

Myös kolmannessa erässä Hurrikaani otti erän alussa irtioton, joka kesti 9-6-tilanteeseen saakka. Savonsalmen syötöillä SaVo siirtyi pinnan johtoon ja sai otteen jopa erävoittoon. Sen jälkeen kolmannessa erässä kentälle vaihdettu passari Fedor Ivanoville tuli pahoja passihasseja, ja Hurrikaani otti jälleen otteen itselleen.

Jukka Tuovinen valoi uskoa parempaan ja lupasi kentälle pari uutta pelaajaa.
– Torjunta- ja puolustuspelissä pärjättiin, samoin vastaanotossa, mutta hyökkäyspelissä jäätiin Hurrikaanista. Edelleen pelaamme pronssista. Torstaina yritetään saada pari uutta kaveria kentälle. Silloin pelin luonne muuttuu totaalisesti.

Myös Hurrikaani-koutsi Jussi Heino uskoi, että pronsseja ei vielä ole jaettu.
– Pelin piti olla meidän hallussa koko ajan, mutta välillä tuli tuskaisia vaiheita, jolloin SaVo pääsi lähelle ja jopa ohi. Heilahtelua oli pelin sisällä taas liikaa. Kuten Jere tuossa vieressä varoittelikin, pelin taso nousee torstaina.

SaVo saa seuraavan pelinsä kotisaliinsa, ja jos Hurrikaani siellä kyykkää, pelataan kauden viimeinen ottelu lauantaina Loimaalla.

-HurrikaaniMedia-