Hurrikaani-Sampo 3-1 (25-23, 25-16, 29-31, 28-26)
Yleisöä 726

Aloituskentälliset:
Hurrikaani: Cedic-Kouki-Oivanen-Määttä-Petrusevics-Koppanen-Mäntylä
Sampo: Poikela-Kaatrasalo-Leikas-Herrera-Väliaho-Leikas-Sivonen

Lentopallon puolivälierissä on kyse, Kontiolahden MM-kisoja lainaten, siitä, että joukkueilla on viisi mahdollisuutta pudottaa kolme taulua. Hurrikaani kaatoi ensimmäisen, ja nyt sillä on neljä paikkaa pudottaa kaksi puuttuvaa laikkaa. Ensimmäinen voitto näytti tulevan helpohkosti, kun toisessa erässä Sampon peli sekosi melko totaalisesti. Jatkopelien kannalta oli hyvä, että Hurrikaani ei voittanut keskinkertaisen esityksen jälkeen vieraitaan puhtaasti 3-0. Nyt pelaajat varmaan muistavat huomennakin, että runkosarjan lopun helppojen pelien otteilla ei pudotuspeleissä pärjää.

Toisaalta hienoa oli, että nyt jokainen pelaaja oli hereillä ja teki hyviä suorituksia tärkeillä hetkillä. Vladimir Cedinin (22/+15), Tuomas Koppasen (10/+9), Aivars Petrusevicsin (14/+10) ja Matti Oivasen (19/+15) komeat teholukemat kertovat hyökkäyspelin tasaisuudesta. Erityisesti ne kuitenkin kertovat onnistuneesta passipelistä. Harvalla joukkueella on pistää kentälle yhtä aikaa kahta näin hyvää pallonkäsittelijää kuin Hurrikaanilla on. Kalle Määttä näytti, että kolmen SM-kullan mies tietää, mistä pudotuspeleissä on kyse. Keskipeli toimii nyt huomattavasti paremmin kuin vielä runkosarjassa. Mutta erityismaininnan ansaitsee kotijoukkueen ”kakkospassari” Jesse Mäntylä.

13-3-2015-4-1024x899

Kalle ”kilu” Määttä tarjoili ja Matti ”masse” Oivanen nautiskeli

Palkintoraati oli hereillä, kun se muisti pelin päätyttyä Jesseä palkitsemalla hänet kotijoukkueen parhaana pelaajana. Hurrikaanin vastaanotto oli 10 prosenttiyksikköä (58-48) huonompi kuin Sampolla, mutta aktiivisesti peliin osallistunut Mäntylä hoiti huonosti, kauas verkolta nousseet pallot ihailtavalla tarkkuudella hyökättäväksi. Tällaiset pelaajat ovat kullanarvoisia, kun joukkueiden eromarginaalit koko ajan pienenevät.

Nytkin peli oli monella osa-alueella tasaista, mutta tarvittava ero tuli jatkopallopelaamisessa ja torjuntapelissä. Hurrikaani onnistui olemaan päättäväisempi pitkissä palloralleissa. Myös torjunnassa Hurrikaani sai tylsytettyä Sampon laitapeliä. Sekä Endervin Herrera että Timo Leikas joutuivat kumpikin toteamaan seitsemän kertaa Hurrikaani-torjunnan pitävyyden. Matti Oivanen oli kuudella torjunnallaan joukkueen tukipilari.

Sampo pääsi peliin mukaan, kun Robert Seppänen otti toisen erän puolivälissä Antti Poikelan paikan toisena yleispelaajana. Seppänen ratkaisi kolmannen erän onnistuneilla hyökkäyksillään. Myös Timo Leikas oli välillä loistava pallontappaja, johon vasenkätinen aussipassari Jared Krause luotti tiukilla hetkillä.

Huomenna tämän päivän peli on historiaa, ja ottelu alkaa taas 0-0-pistetilanteesta. Luvassa on varmasti huikea taistelu. Krause ihaili pelin jälkeen liikuntahallin tunnelmaa. Lauantaina paikalle on tulossa myös bussilastillisen verran Sampo-kannattajia, joten kalevalaiseen kilpalaulantaan kaivataan lisää myös kotijoukkueen äänekkäitä kannattajia. Lauantaina klo 17.00 on vuorossa jälleen se kauden 2014-2015 tärkein peli.

Ottelun kuvat

-Hurrikaani tiedotus-