Oivaselle uran 900.torjuntapiste.

Valepa – Hurrikaani 3-0 (25-21,25-21,25-16)

Pitkään odotettu finaalisarja hallitsevan Suomen Mestarin Vammalan Lentopallon ja viime kauden hopeamitalisti Hurrikaani- Loimaan välillä ei tarjonnut vielä ensimmäisessä näytöksessä mitään ihmeellistä. Avausottelu muistutti hiukan siltä, kuin molemmilla joukkueilla olisi jäänyt käsijarru päälle. Ottelun viihdearvo jäi myös joukkueiden aikaisempia kohtaamisia valjummaksi. Osasyynä oli se, että kotijoukkue hallitsi kolmen erän taistelua kokonaisvaltaisemmin. Se jaksoi pyörittää omaa peliä tehokkaammin ja nöyremmin kuin vieraat.
Hurrikaani tuli otteluun hyvin mukaan. Sen vastaanoton jälkeinen hyökkäyspeli oli vahvaa ja pisteitä tehtiin vuorotahtiin. Vasta teknisen aikalisän jälkeen Valepa sai muutaman pisteen kaulan, jonka se osasi pitää erän loppuun saakka. Toisessa ja kolmannessa erässä Hurrikaanilla oli mahdollisuudet yllättää ja ottaa ainakin yksi erävoitto. Toista erää loimaalaiset johtivat 18-15 ja kolmatta 9-6, mutta näistäkin tilanteista Valepa nousi ohi. Toisen erän nousun aloitti keskipelaaja Markus Kaurto, jonka syöttövuoron aikana isännät tekivät seitsemän pistettä. Kolmannen erän valtias oli 39-vuotias passari Mikko Esko, jonka syöttövuorolla kotijoukkue teki peräti yhdeksän pistettä.
Hurrikaanilla oli vaikeuksia löytää Antti Ropposen lisäksi toista tehokasta laituria. Thomas Douglas-Powell oli Valepan syöttökohde ja australialaisen hiha pettikin viidesti. Sen lisäksi D-P ei päässyt hyökkäyssuunnassa sellaiseen liekkiin, jossa mies oli välieräsarjassa Sampoa vastaan.
Kun vastaanotto oli koko ajan vaikeuksissa, ei Maksim Buculjevic päässyt käyttämään keskihyökkäystä tarpeeksi. Karri Kutinlahti hyökkäsi kahdeksan kertaa, joista pisteitä kertyi kaksi. Kapteeni Matti Oivaselle palloa tarjottiin vain kahdesti, joista toisesta tuli piste. Kun Valepa pääsee rakentamaan Hurrikaanin laiturien eteen tiiviin torjunnan, tekee se Ropposen ja yleispelaajien pelaamisesta tuskaista. Nyt Ropponen onnistui parhaiten (15pist. hyök%54) ollen myös virkaveli Urpo Sivulaa tehokkaampi.
– Meillä kulki syöttö hyvin ja saatiin Hurrikaanin vastaanottopelaaminen rikki. Kaverilla petti pää kun teimme parissa erässä pitkiä pisteputkia. Näissä peleissä pään vain pitää kestää, Sivula myönsi.

Vaikka Sivula ei itse aivan ilmiliekkeihin syttynyt (9pist.hyök%33), ruokki Esko muuta joukkuetta viisaasti. Lopulta Olli Kunnari (19pist.hyök%64) nousi joukkueestaan tehokkaimmaksi. Kunnari teki jälleen sen verran kuin tilanne vaati. Yhtään ylimääräistä liikettä kokenut Kunnari ei parketilla tee. Pelaaminen näyttää rauhalliselta ja tilanteiden ratkaisu tulee intuitiona selkäytimestä.

Tiistaina uransa 900. torjuntapisteen saalistanut Oivanen uskoo, että nimivahva ennakkosuosikki on torstaina lyötävissä. – Valepa ei esittänyt mitään ihmeellistä. Meidän pitää olla tietyissä tilanteissa rohkeampi ja pelata viisaammin. Kun on paikka, pitää antaa kättä.

Kun torstaina joukkueet kohtaavat toistamiseen, on todennäköistä, että kentälle saapuu hyvin motivoitunut kotijoukkue. Se haluaa varmasti esittää parastaan kotiyleisön edessä, jota ennakkolipunmyynnin mukaan on saapumassa paikalle paljon.

-HurrikaaniMedia-