Voiko paremmin siirtyä lauantai-saunan lauteille, kun nauttia ensin parituntinen lentopallonäytelmä Loimaan Liikuntahallissa? Vastaus: EI VOI. Parketilla nähdään kaksi liigakauden mestarisuosikkia, kolmen pelin jälkeen voittamattomana pelaavaa tähtisikermää ja vino pino maajoukkuemiehiä. Tässä on perustelut retoriselle kysymykselle. Häkellyttävän ylivoimaiset Hurrikaani ja Tiikerit astelevat estradille takanaan täydellinen liigastartti. Voittojen lisäksi kumpikaan ei ole hävinnyt vielä edes yhtä erää.

Nyt jompikumpi joukkueista kärsii ensimmäisen tappion. Lähtökohtiin nähden on vaikea ennustaa ottelun voittajaa. Voittaja on ainakin paikalle saapuva yleisö, joka näkee mm. Hurrikaanin uudet vahvistukset ja viimeisimmän kiinnityksen Kosti Shumovin. Tommi Tiilikaisen Tiikerit saa parketille ensimmäistä kertaa tällä kaudella Shumovin tapaan EM-kisoista kotiutuneet Tommi Siirilän ja tähtihakkuri Lelu Ojansivun. Lelua vietiin jo kisojen jälkeen isolla rahalla Brasiliaan, mutta nyt näyttää siltä, että lämmin tropiikki ei ainakaan tällä kaudella vielä kutsu Kokkolan baronia.

Tiilikainen aloittaa jo neljännen kautensa Tiikerien penkin päässä ja kolmen aikaisemman kauden tulokset ovat hämmästyttävän kovat: Kaksi Suomen Mestaruutta ja yksi hopea. Vaikka pohjanmaan lippulaiva on operoinut Mestaruusliigassa ylivertaisella materiaalilla, nuoren valmentajavelhon ammattitaitoa ei voi väheksyä. Tiilikainen tuli taloon ja laittoi Tiikerit kuntoon.

Kotijoukkue esittelee Shumovin lisäksi päävalmentaja Nicola Gioliton. Giolito on lähes koko kesän ollut maajoukkueen matkassa ja häntä kolmessa ensimmäisessä ottelussa tuurasi kakkosvalmentaja Lauri Rantanen. Giolito hyppää tavallaan liikkuvaan junaan, joka italialaiskoutsin onneksi on kulkenut kovaa ja tukevasti raiteella yksi. Nyt Gioliton tehtävä on saada pidettyä saviseudun pikajuna samassa vauhdissa ennen kevään päätepysäkkiä.

Ottelussa nähdään monta taisteluparia, joista hakkuripeli on ehkä näkyvin osa. Hurrikaanin marokkolaishakkuri Mohamed Alhachdadi on takonut kolmessa aikaisemmassa ottelussa palloa kenttään tavalla, joka on saanut Loimaan tunnetusti kriittisen lentisyhteisön haukkomaan henkeä. Alhachdadin hyökkäysvalikoima on laaja. 204-senttinen lyö kovaa, mutta pelaa myös taktisesti järkevää lentopalloa. Ainoa miinus on alkukaudesta takkuillut aloitussyöttö. Kollega Ojansivu taas elää aloitussyötöstä. Viime liigakaudella ässätilaston voittanut Ojansivu näytti päättyneissä EM-kisoissa, että mies pärjää myös kansainvälisillä kentillä. Sen takia Hurrikaani saa olla erityisen tarkkana miehen kanssa. On melko varmaa, että Tiilikainen laittaa Ojansivun suoraan kuusikkoon, vaikka valmistautuminen joukkueen kanssa on ollut vähäistä.

Hakkuripelaamisen ohella kaksikko Dima Dolgopolov-Steven Kehoe näyttelee isoa osaa. Passarikaksikosta Kehoe on tasonsa jo näyttänyt. Valinta kolmesti liigan tähdistökenttään kertoo jenkkipassarin taidosta kaiken. Kehoe liikkuu hyvin, passipeli on rohkeaa ja yhteispeli Ojansivun kanssa toimii vaikka silmät kiinni. Kotijoukkueen uusi ukrainalaispassari Dolgopolov on ollut positiivinen yllätys. Vasta 22-vuotias Dolgopolov pelaa paljon keskeltä. Vaikka Matti Oivanen on edelleen sivussa, Shumov kykenee tappamaan palloa aivan yhtä tehokkaasti.

Ottelun ratkaisu on pitkälti siinä, kumpi joukkueista pystyy välttämään pelilliset suvantovaiheet paremmin. Gioliton saapuminen penkin päähän saattaa nostaa edelleen Hurrikaanin suoritustasoa.Tiikereillä on Loimaalta hyvät muistot, joukkue on kahdessatoista Hurrikaanin isännöimästä ottelusta voittanut kuusi.

-Hurrikaani tiedotus-