Hurrikaani-Loimaa ja VaLePa Sastamalasta kohtaavat historian toisen kerran Mestaruusliigan finaaleissa. Viisi vuotta sitten mestaruuden otti VaLePa. Hurrikaani haluaa maksaa potut pottuina. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa seitsemästä pelistä. Finaalit starttaavat sunnuntaina klo. 16.00 Loimaan liikuntahallissa.

Päivämäärä 28.4.2012 on monelle suomalaiselle lentopallofanille jäänyt mieleen pysyvästi. Tunteet nousevat varmasti pintaan vieläkin kovemmin niillä faneilla, jotka tuona päivänä istuivat Salohallin lehtereillä.

Salohallissa, joka oli lähes loppuunmyyty mustakeltaisten tai punavalkoisten silmälasien läpi peliä jännittävien ihmisten ansiosta. Elettiin kevään alkua ja silloisen Mestaruusliigakauden loppua. Itse asiassa kauden 2011-2012 viimeistä ottelua. Se oli seitsemännen, eli ”game sevenin” finaalin päätös.

Tällä päivämäärällä Vammalan Lentopallosta kruunattiin seurahistorian ensimmäistä kertaa Suomen Mestari. Samalla Hurrikaani- Loimaa saavutti oman historiansa ensimmäisen mitalin. Tätä päivää on muisteltu ja tullaan muistelemaan vielä vuosikymmeniä eteenpäin.

Jo tuoreeltaan puhuttiin, että finaalisarja ja erityisesti seitsemäs finaali olivat suomalaisen lentopallon paras markkinointitapahtuma pitkiin aikoihin. Pelattiin kovaa, pelattiin hienoa lentopalloa ja sen kruunasi pelipaikkakuntien välillä vaeltaneet intohimoiset fanit.

Harrison Peacockilta vaaditaan loistavaa passaamista myös finaalisarjassa.

Takaisin yhdessä

Nyt viisi liigakautta myöhemmin on samat joukkueet jälleen valmiina taistelemaan Suomen Mestaruudesta.

Näiden kausien välillä on Kokkolan Tiikerit kiilannut itsensä valtikkaan kiinni. Nyt näyttää siltä, että tämän sekä muutamien tulevienkin liigakausien dominointi on siirtymässä entistä vahvemmin Hurrikaanin ja VaLePan väliseksi kamppailuksi.

Tällä kaudella finalistit ovat hallinneet liigakenttiä suvereenilla tavalla.

Hurrikaani kuittasi itselleen runkosarjan voiton kuten kaudella 2011-2012. Hurrikaani kärsi vain kaksi tappiota runkosarjassa, joista molemmat tulivat VaLePaa vastaan. VaLePa sijoittui toiseksi kolmella tappiolla. Sen lisäksi Sastamalalaiset kukistivat Suomen Cupin välierässä Hurrikaanin, joten luvassa on kaikin puolin mielenkiintoiset finaalit.

Laadukkaat materiaalit vastakkainasettelussa

Kun kyse on huippujoukkueista ja molemmilta löytyy laatupelaajia vaihtopenkille saakka, tulee ottelusarjan kannalta tärkeät pelaajat samoilta pelipaikoilta.

Harrison Peacock ja Mikko Esko ovat joukkueidensa kapellimestarit, armottoman pommikonelaivueen lentokapteenit. Kun ”lentokapteeneille” vain tarjoilu pelaa ja vastaanotto pysyy edes jollain tavalla kuosissa, pääsevät liigan kaksi parasta passaria laittamaan mikasaa joukkueidensa tarkka-ampujille.

Hurrikaanin tämän kauden ykköspassari Peacock oli seuralta todellinen löytö. Australialaisen Loimaalle sai houkuteltua maanmies Luke Smith. Varsinkin Australialais-duo on saanut tuhoa aikaan, ja Peacock on nostanut Smithin aivan uudelle tasolle hyökkäyspelissä.

Kokenut 38-vuotias Esko on nyt toista vuotta Sastamalan kaupungin tsaarina. Mies palasi ulkomaanvuosien jälkeen viime kaudeksi kotiin ja metsästää edelleen ensimmäistä Valepa-paidassa voitettua mestaruutta nälkäisenä. Eskon paluuta pelillisesti Sastamalaan on helpottanut tutut seurakaverit maajoukkueesta.

Urpo Sivula ja Olli Kunnari ovat monivuotisia maajoukkuepelaajia, joiden kanssa yhteispeliä on hiottu tuhansien toistojen kautta. Kunnarin kokemus ja Sivulan tulivoima on VaLePan menestyksen kombinaatio. Tämä kolmikko kantaa joukkuetta vaikeina aikoina ja sen varaan Sami Kurttila voi rauhassa rakentaa peliä.

Vastaanoton on toimittava finaalisarjassa kiitettävällä tasolla.

Päävalmentaja Rantasella takana loistava kausi

Lauri Rantasen ensimmäinen kokonainen liigakausi on jo nyt ollut erinomainen. Kesken viime kauden joukkueen käskyttäjäksi hypännyt hirvikoskelainen kansankynttilä on kauden aikana voittanut pessimistisimmätkin loimaalaiset taakseen.

Mikä tärkeintä, joukkue luottaa päävalmentajaansa ja vastaavasti Rantanen on luottavainen joukkueeseen. Tämä luottamussuhde näkyy eleinä ja tuloksena parketilla. Jos Kurttilalla oli trio Sivula-Esko-Kunnari, vastaavasti Rantasella on Oivaset-Peacock.

Oy Oivanen Ab ja sen veljespari on ollut juuri niin kova kuin odotettiin. Mikko on veljeksistä kantanut hakkurina suurinta hyökkäysvastuuta, mutta Matti on pelannut verkolla yhden uransa parhaimman kauden. Heille ruokinta-automaattina on toiminut Peacock, joka pelaa nopeaa passipeliä.

Eskon tavoin Peacock uskaltaa passata keskimiehille heikommankin vastaanoton jälkeen. Tämä tekee molemmista passareista vaarallisen ja vaikean lukea.

Oivaset ovat olleet Hurrikaanin joukkueen pitkää ja vahvaa selkärankaa läpi kauden. Sitä odotetaan myös finaaleissa.

Päivän kunto ratkaisee

Liigassa tämän kauden kohtaamiset menivät Valepalle 2-1, kuten myös Suomen Cupin välierä. Seurat sysäävät taktisesti toistensa niskaan ennakkosuosikin paineet, mutta paineet ovat valtavat molemmilla joukkueilla.

Urheilujargonista tuttu ”päivän kunto” on se pieni osatekijä, joka määrittelee yksittäisen finaaliottelun lopputuloksen. Varmaa on ainoastaan se, että ottelusarja starttaa Loimaalla sunnuntaina kello 16.00 ja jatkuu heti maanantaina Sastamalassa.

Hurrikaanifanit pääsevät nyt ensimmäistä kertaa aistimaan finaalitunnelmaa ihan oikeassa kotisalissa.

Tervetuloa Loimaalle finaaliavaukseen! Tämä tervetuliaistoivotus koskee kaikkia lentopalloihmisiä ympäri Suomea.

LUE MYÖS

TIEDOTE: Finaalien otteluohjelma

– Hurrikaani tiedotus