Hurrikaani-Loimaa kohtaa hallitsevan Suomen mestarin, eli Kokkolan Tiikerit torstaina käytävässä lentopallon Mestaruusliigan ottelussa klo. 18:30 alkaen Loimaan liikuntahallissa. Tiikerit ovat tällä hetkellä sarjassa sijalla kuusi, kun joukkueella on allaan seitsemän ottelua. Hurrikaani johtaa liigaa täysin pistein yhdeksän pelaamansa ottelun jälkeen.

Tätä on odotettu! Hurrikaani-fanien Hullut päivät ovat täällä. Kuukauden vaihtuessa aukeaa Hurrikaanin joulukalenterista monta todellista herkkupalaa. Aluksi torstaina Loimaan liikuntahalliin tulee hallitseva Suomen mestari, Kokkolan Tiikerit. Joulukuun 11. päivä Hurrikaanin tason mittaa liigassa kolmantena oleva Pielaveden Sampo. Siitä vajaan viikko myöhemmin Mestaruusliigassa loimaalaisten jälkeen toisena majaileva VaLePa saapuu savimaalle.

Kovien kotiotteluiden sarjan kruunaa joulun välipäivinä uusintaottelu Tiikereitä vastaan. Kun tähän lisätään vielä CEV-cupin kotiavaus bulgarialaista Dobrudja 07 -joukkuetta vastaan 7.12., kannattaa kotimaisen huippulentopallon ystävien suunnata joulukuussa joukolla Loimaalle.

Toimiiko Hurrikaanin vastaanotto myös Tiikereitä vastaan?

Toimiiko Hurrikaanin vastaanotto myös Tiikereitä vastaan?

Ensimmäisen Superkuukauden vastustajana Kokkolan Tiikerit

Superkuukausi alkaa siis torstaina ottelulla Kokkolan Tiikereitä vastaan. Ottelussa haetaan jo nyt asetelmia kevään pudotuspeleihin. Molemmat joukkueet haluavat mitata tämänhetkisen tasonsa liigassa. Tiikerit kävivät kokeilemassa siipiensä kestävyyttä Mestarien liigan karsintavaiheessa. Komea kotivoitto Dukla Liberecistä suli vieraskentällä täysin ja Tshekit etenivät kultaisen erän kautta jatkoon.

Karvasta pettymystä on nieleskelty Kokkolassa nyt parin viikon ajan. Lisää suolaa haavoihin hieroi liigakakkonen VaLePa, joka viime sunnuntaina katkaisi Tiikereiden kotiotteluiden yli kaksi vuotta kestäneen voittoputken.

Jokin putki katkeaa myös torstaina Loimaalla. Käykö niin, että Hurrikaanin yhdeksän peliä kestänyt erätappioton kausi katkeaa? Vai pystyykö Hurrikaani-Loimaa vihdoin ottamaan voiton viime kausina liigaa hallinneesta Tiikereistä? Hurrikaani on voittanut kokkolalaiset liigapelissä viimeksi yli kaksi vuotta sitten marraskuussa 2014. Sen jälkeen tukkaan on tullut jo yhdeksän kertaa peräkkäin. Eli torstain jälkeen jompikumpi putki siirtyy kymppikerhoon.

Monikansallinen Tiikerit

Loimaalaisyleisö on marraskuussa nähnyt vastapuolella peräti kolme joukkuetta (Etta, Leka ja Isku), jotka kaikki luottavat pelkästään kotimaisiin pelaajiin. Torstaina tahti on toinen. Kokkolan Tiikerit kokivat viime kauden mestaruuden jälkeen kovia menetyksiä. Joukkueesta lähtivät päävalmentaja Tommi Tiilikaisen lisäksi iso osa pelaajistoa. Tilalle hankittiin ostomiehiä Yhdysvalloista, Kanadasta ja Puerto Ricosta.

Parhaimmillaan kentällä on ollut vain yksi supisuomalainen pelaaja. Hän on ollut joukkueen luottohakkuri Antti Ropponen. Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivun varjosta Ropponen nousi sekä Tiikereiden, että myös maajoukkueen tärkeäksi pallontappajaksi. Toinen kotimainen pelaaja aloituksissa on yleensä ollut keskitorjuja Antti Leppälä.

Muut pelipaikat ovat vahvasti ulkomaalaismiehitettyjä. Passariksi Tiikerit hankki Rantaperkiön Iskusta Conor Eatonin. Alkukausi on ollut vielä hieman ailahteleva, mutta potentiaalia voittavan joukkueen kapellimestariksi miehessä on. Yleispelaajaosasto on liigan kärkeä. Venezuelalainen Enderwin Herrera on tuttu ilopilleri jo monien vuosien ajalta mm. Pielaveden Samposta. Mies kantaa suuren vastuun vastaanotosta ja puolustuspelaamisesta. Toinen saman roolin pelaaja on kanadalainen Steven Hunt, jonka kokkolalaiset lentopallotietäjät ovat jo julistaneet Mestaruusliigan parhaaksi yleispelaajaksi.

Vastaanottokolmikon täydentää Puerto Ricosta kotoisin oleva Dennis Del Valle. Keskitorjuja Antti Leppälän aisaparina on useimmin nähty amerikkalainen Antwain Aquillard.

Suomalaista huippulentopalloa arki-iltaan

Kova on kattaus torstaina Loimaan liikuntahallin parketilla. Ehdoton huippumatsi tulossa ja siinä kotijoukkue Hurrikaani ansaitsee sen kuuluisan seitsemännen kenttäpelaajan vankkumattoman tuen taakseen. ”Seiskalipun” torstaina noustessa hallin kattoon on kaikki valmista trilleriin jota ei voi jättää välistä. Tule mukaan näkemään ja kokemaan, mitä suomalainen huippulentopallo todellisuudessa on.

– Hurrikaani tiedotus