Kuntopuntarin ääripäissä olevat joukkueet kohtaavat sunnuntaina Loimaalla. Hurrikaani on nyt voittanut 11 peliä putkeen. Vastaavasti sunnuntaina toista kertaa Loimaalle saapuva Vantaan Ducks on viimeisten 11 pelin aikana saavuttanut vain kaksi voittoa ja yhteensä yhdeksän tappiota. Ducksien mainio alkukausi hiipui jo marraskuussa, ja vuodenvaihteen jälkeen voittoja on tullut vain Raision Loimusta ja Rantaperkiön Iskusta. Yksi syy tappioputkeen on joukkueen terveystilanne. Joukkueen isähahmo, 32-vuotias Toni Kankaanpää, ja liigan keskarieliittiin kuuluva Alpar Szabo ovat olleet loukkaantumisten vuoksi pitkään poissa Ismo Tuomisen rosterista.

Näin lisävastuuta on tullut varsinkin keskipelaaja Joel Mentulalle ja laitahyökkääjäosastolle Miro Määttänen, Marko Määttänen, Karl Kylaots, Antti Vallin. Mentula on jakanut keskitorjujan tehtävät Lassi Nurmisen kanssa, ja Määttäset ovat yleensä aloittaneet yleispelaajien paikoilla. Sunnuntaina nähdään, joko Kankaanpää ottaa oman paikkansa hihahommissa.

Passeja Ducksissa on viime aikoina jaellut Joel Laakso, joka näyttää syrjäyttäneen alkukauden kapellimestarin Balint Magyarin. Samoin liberon paikalla on tapahtunut vallanvaihto, kun Patrik Ovaskan paikan on ottanut Tapanilan Erästä Vantaa Ducksiin tullut Heikki Nyman.

Hakkurin paikalle Tuomisella on edelleen kaksi vaihtoehtoa. 206-senttinen Antti Vallin on yleensä aloittanut kummulla, mutta myös Karl Kylaots on päässyt piiskaamaan palloa.

Iska Tuomisen joukkueella alkaa olla tukalaa playoffs-paikan kanssa. Joukkue on tällä hetkellä seitsemäntenä kymmenellä voitolla. Isku ja Leka hengittävät niskaan kahden voiton päässä, ja Loimukin voi vielä nousta uhkaamaan vantaalaisten paikkaa kahdeksan joukossa. Joukkue varmasti tiedostaa tilanteen ja lähtee tosissaan haastamaan Hurrikaania. Asetelmia haetaan mahdollisesti myös puolivälieriin, joissa joukkueet saattavat kohdata uudelleen.

Hurrikaani on viime viikkoina päässyt harjoittelemaan kunnolla. Se näkyi keskiviikkona vahvana esityksenä sarjakolmosta Sampoa vastaan. 0-3-lukemat vaikealta vieraskentältä puhuvat vankkaa kieltään joukkueen tekemisen tasosta tällä hetkellä. Hurrikaanin tilanne muistuttaa Ducksia siinä mielessä, että kärkipaikan säilyttäminen vaatii voittoja, koska VaLePa on vain kahden voiton päässä, kun joukkueilla on runkosarjaa jäljellä enää kuusi ottelua. Sarjan kruunaa maaliskuun puolessavälissä Hurrikaanin ja VaLePan kohtaaminen Sastamalassa. Jos Hurrikaani on tuossakin vaiheessa kahden voiton verran karussa, ei runkosarjan päätöskierroksen pelissä ole panosta.

Mutta nyt pitää aluksi hoitaa sunnuntaina Ducksit. Allergiset varokoot hallilla mahdollisesti pöllyävien ankansulkien aiheuttamaa ärsytystä.

Ottelu: Hurrikaani – Vantaa Ducks
Aika: su 26.2. klo 17.00
Paikka: Loimaan liikuntahalli

Tervetuloa!

– Hurrikaani tiedotus