Hurrikaani-Loimaa kohtaa keskiviikkona kotonaan yhden tämän kauden positiivisimmista yllättäjäjoukkueista, kun Loimaalle saapuu sarjaviitonen Vantaa Ducks. Tyttönimellä Korson Veto tunnettu Ducks avasi liigakautensa komeasti kuudella perättäisellä voitolla. Marraskuussa joukkueella oli synkempi vaihe, mutta sen jälkeen voittoja on jälleen alkanut tulla. Otteluisäntänä klo. 18:30 alkavassa ottelussa toimii Hunajayhtymä.

Ducksien isähahmo on 32-vuotias Toni Kankaanpää, jonka otteisiin valmentaja Ismo Tuominen voi ottelusta toiseen luottaa kuin vuoreen. Toisen yleispelaajan paikalle Tuominen on yleensä sijoittanut vasta 20-vuotiaan Miro Määttäsen. Miehellä on yksi liigan kovimmista iskukäsistä. Pallo saa kyytiä, kun myös keihästä yli 70-metriä kiskaissut Määttänen saa passin kohdalleen.

Passeja Ducksissa heittelee unkarilainen Balint Magyar, joka liittyi vantaalaisseuraan viime syksynä. Pitkälti hänen ansioitaan on, että Ducks on koko alkukauden keikkunut sarjataulukossa kärjen tuntumassa. Viime kierroksella VaLePaa vastaan Magyar kuitenkin vaihdettiin kentältä, ja passivastuu annettiin 22-vuotiaalle Joel Laaksolle. Viime kaudella Laakso kävi kisaa Korson ykköspassarin paikasta syksyllä takaisin kotikulmilleen palanneen Akseli Haltian kanssa.

Hakkurin paikalle Tuomisella on kaksi vaihtoehtoa. 206-senttinen Antti Vallin on yleensä aloittanut kummulla, mutta myös Karl Kylaots on päässyt piiskaamaan palloa. Kylaots voidaan nähdä myös yleispelaajana, jos esim. Määttäsen peli ei ota kulkeakseen.

Keskitorjujakaksikosta löytyy liigan paras pallojen pysäyttäjä. Unkarilainen Alpar Szabo (203 cm) on tällä hetkellä torjuntatilastossa 44 torjunnallaan sijalla kaksi, mutta edellä on kaksi peliä enemmän pelanneen VaLePan Jacob Guymer (46 torjuntaa), joten luultavaa on, että Szabo ohittaa Guymerin jo mahdollisesti keskiviikkona. Toinen keskari on jo viisi kautta Korsossa pelannut 22-vuotias Lassi Nurminen.

Liberon paikka on ollut vantaalaisten Akilleen kantapää. Patrik Ovaskan vastaanottopeli ei aina ole kulkenut niin, että Magyar olisi pystynyt rakentamaan hyviä hyökkäyspaikkoja verkolle.

Toimiiko Hurrikaanin torjunta myös tammikuussa Duckseja vastaan? (Kuva. Petra Kivinen)

Hurrikaani haki siipirikkoisenakin kolme pistettä Kuopiosta. Tautia on tällä hetkellä tarjolla monen moista, joten Lauri Rantasen toive joukkueen pysymisestä terveenä tammikuun otteluruuhkassa on todella paikallaan.

Pystyykö Hurrikaani musertamaan Ovaskan ja Miro Määttäsen vastaanoton? Keksiikö Ismo Tuominen vastalääkettä Hurrikaani-puhuriin? Vastaus saadaan keskiviikkona Loimaan liikuntahallissa.

LUE MYÖS

TIEDOTE: Hurrikaanin matsiin edullisemmin Ennakkolipulla!

– Hurrikaani tiedotus