Hurrikaan-Loimaan joulukalenterin odotetuin luukku avautuu lauantaina! Sieltä kurkkaa Hurrikaanin viimekeväinen välierävastustaja ja tällä hetkellä toisena Mestaruusliigassa oleva VaLePa. Mestaruusliigan 13. ottelu alkaa Loimaan liikuntahallissa klo. 17:00. Otteluisäntänä kärkiottelussa toimii Loimaan Laatuauto.

Loimaalaiset ovat valmistautuneet lauantaina pelattavaan otteluun yhtä huolellisesti kuin ammattinyrkkeilijä titteliotteluunsa. Hurrikaani on sparrannut itseään täyteen iskuun kovilla harjoitusvastustajilla.

Hurrikaani-Loimaa aloitti joulukuun voitolla liigassa viidentenä olevaa Kokkolan Tiikereitä vastaan. Sen jälkeen kova kamppailu liigakolmosta Pielaveden Sampoa vastaan päättyi loimaalaisille selkein tuomariäänin 3-1. Nyt on sitten vuorossa titaanien kohtaaminen sarjaykkösen ja -kakkosen välillä.

Harrison Peacock oli kentän hahmo kauden ensimmäisessä keskinäisessä ottelussa.

Harrison Peacock oli kentän hahmo kauden ensimmäisessä keskinäisessä ottelussa.

VaLePa asetettiin ennen kauden alkua monen veikkaajan papereissa runkosarjan voittajaksi ja mestarisuosikiksi numero yksi. Katetta tälle näkemykselle on helppo löytää, kun katselee joukkueen materiaalia. Viime kauden hopeajoukkueen runko säilyi hyvin kasassa. Urpo Sivula, Olli Kunnari, Mikko Esko, Jarmo Korhonen ja Jesus Chourio ovat jatkaneet siitä, mihin viime kaudella jäivät.

Joukkuetta täydennettiin täsmähankinnoilla. Ulkomaille siirtyneen Elviss Krastinsin paikan on ottanut oma kasvatti, pomppuihme Timo Jokinen, joka pienen huili tauon jälkeen on jälleen ykkösjoukkueen mukana. Toinen yleispelaajahankinta oli nuori 21-vuotias Peetu Mäkinen, joka siirtyi pukkipaitaan Rovaniemeltä Team Lakkapäästä. Peliaikaa ei uudessa seurassa ole vielä tullut kovinkaan paljoa, mutta valmentaja Sami Kurttilalla on hyvä tilanne, kun käytössä on noin taitava vaihtopelaaja.

VaLePa-ikoni, keskitorjuja Eduard Venski joutui viime kauden jälkeen etsimään itselleen uutta seuraa, kun sastamalalaiset eivät enää miehen palveluksia tarvinneet. Koti löytyi ykkössarjasta Kyyjärveltä. Sastamalalaiset hankkivat keskipelaajiksi australialaisen Jacob Guymerin ja amerikkalaisen Tommy Carmodyn. Molemmat ovat tällä kaudella ottaneet liigassa jo yli 30 torjuntapistettä, joten tarkkana pitää Hurrikaani-hyökkäyksen olla näiden kavereiden kanssa.

Joukkueet ovat tämän vuoden aikana kohdanneet yhteensä kahdeksan kertaa. VaLePa on voittanut näistä otteluista viisi ja kolme kertaa Hurrikaani on poistunut kentältä voittajana. Kauden avauspelissä Porin jäähallissa Hurrikaani-Loimaa oli suvereeni. Lauantaina nähdään, onko voimasuhteissa tapahtunut tasoittumista vai riehuuko Loimaan liikuntahallissa edelleen hurja Hurrikaani, joka ei vielä ole taltuttajaansa tällä kaudella kohdannut.

Faniscore nousuun!

Hurrikaani-Loimaa otti CEV-cup kotiottelussa Dobrudja 07 Dobrichia vastaan seurantaan ”faniscoren”. Faniscore-lukema mukautuu sen mukaan, miten katsomossa on Hurrikaanin väreihin pukeutuneita katsojia suhteessa katsojamäärään. Edellisen ottelun jälkeen lukema huiteli 20. kohdilla maksimin ollessa 100. Lauantain VaLePa otteluun on odotettavissa yli tuhat päistä katsojalukua ja Sastamalastakin on tulossa katsojia totutusti liikuntahalliin, joten eiköhän koko kansan voimin nosteta lukema korkeammaksi?

– Hurrikaani tiedotus