Hurrikaani-Loimaa kohtaa sunnuntain ottelussa Mestaruusliigassa viimeisenä olevan Liiga-Riennon Joensuusta. Ottelu Loimaan liikuntahallissa alkaa klo. 17:00 alkaen.

Sunnuntaina Hurrikaani-Loimaa palaa kotipesäänsä reilun viikon reissultansa. Viime viikonloppu kului Oulussa ja Kokkolasta, joista saatiin kaivettua kaksi tärkeää voittoa. Pienen pyykinpesuhetken jälkeen joukkue siirtyi Helsinki-Vantaalle ja suuntasi sieltä CEV cupin toiseen osaotteluun italialaista Diatec Trentinoa vastaan. Trentossa kova kotijoukkue oli odotetun vahva ja jatkaa seuraavalle kierrokselle VaLePan vieraaksi.

Hurrikaanin fokus siirtyi nyt kotimaan kentille. Kuun lopussa on vuorossa Suomen cupin final four –tapahtuma Hämeenlinnassa, jossa Hurrikaani kohtaa lauantaina välierässä VaLePan. Ottelun voittaja pääsee sunnuntain loppuotteluun Sampo-Tiikerit-ottelun voittajaa vastaan. Liigassa kausi jatkuu jo nyt sunnuntaina kotiottelulla Pohjois-Karjalan Liiga-Rientoa vastaan.

Murtaako Hurrikaani syötöllään Riennon vastaanoton? (Kuva. Petra Kivinen)

Liiga-Riento on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä. Joukkue on ennen viikonloppua pelannut 16 ottelua, joista se on saalistanut vain yhden voiton. Joensuulaiset saapuvat Varsinais-Suomeen vakaana tavoitteenaan kasvattaa tuota voittosaraketta. Lauantaina siihen on hyvä mahdollisuus, kun Riento kohtaa sarjassa toiseksi viimeisenä olevan Raision Loimun. Tämän ottelun lopputulos saattaa vaikuttaa oleellisesti Liiga-Riennon otteisiin myös sunnuntaina Loimaalla. Jos joukkue saa Raisiossa buustin päälle, niin sunnuntain peliin se voi lähteä iloisin mielin haastamaan selkeää ennakkosuosikkia.

Hurrikaani kävi marraskuun lopulla Liiga-Riennon vieraana ja haki sieltä 3-0-voiton. Ottelun jälkeen Hurrikaani-valmentaja Lauri Rantanen ja Matti Oivanen kuitenkin kehuivat joensuulaisten otteita ja ihmettelivät, miten joukkue voi olla liigataulukossa niin alhaalla. Liiga-Riennolla on tosiaan materiaalia parempaankin, mutta ilmeisesti tappiot ovat aiheuttaneet peliin jonkinasteisen takalukon.

Joukkueen passarina on perusnäppärä brasilialainen Hiago Garchet, jonka kanssa Hurrikaani-torjunta saa olla tarkkana. Jos vastaanotto toimii, laittaa passari mielellään palloa toiselle kenttäpuoliskolle myös omasta kosketuksestaan. Yleensä passin suunta on kuitenkin toiselle ulkomaalaispelaajalle eli hakkuri Nelson Muranqwalle (208 cm). Tämä ruandalaistorni pystyy parhaimmillaan akrobaattisiin suorituksiin, mutta välillä tuloksena on myös helppoja virheitä.

Kolmas ulkomaalaispelaaja tulee myös Ruandasta. Keskitorjuja Fred Musoni muodostaa Farouq Hedhilin kanssa pätevän keskipelaajakaksikon. Yleispelaajiksi valmentaja Jani Säisällä on tarjolla konkari Joni Savimäki, Samposta siirtynyt Antti Karttunen, paremmin hakkurin tontilla viihtyvä Ville Louhela ja nuori Tuomas Siirilä. Liberovastuun jakavat Lasse Kukkonen ja Jari Nurro.

Hurrikaani on reissuviikon jäljiltä varmasti väsynyt, mutta voittokannassa on tarkoitus pysyä myös sunnuntaina. Tällä kaudella Mestaruusliigan sarjataulukossa paremmuus ratkeaa pisteiden sijasta voittojen määrällä. Tästä syystä esim. Kokkolasta saatu 3-2-voitto oli kahta pistettä merkittävämpi asia. Hävinneen joukkueen saamat lohdutuspisteet eivät keväällä paljon paina, kun loppusijoituksissa voittojen määrä ratkaisee.

Ottaako Hurrikaani 18. voittonsa vai pyrkiikö Riento vielä loppukauden aikana pois liigakarsijoiden paikalta? Se nähdään sunnuntain ottelussa.

Tervetuloa!

LUE MYÖS

Liput ennakkoon Prismasta ja Ennakkolippu.comista (päivitetty)

– Hurrikaani tiedotus