Keskiviikon koitos Loimaan liikuntahallissa käydään sarjajohtaja Hurrikaani-Loimaan ja liigassa seitsemäntenä olevan Rantaperkiön Iskun välillä. Hurrikaani tulee otteluun seitsemän ottelun voittoputkessa. Isku hävisi edellisen ottelunsa Sampolle vieraissa 3-1 -lukemin.

Tamperelaiset kokivat kovia menetyksiä viime kauden jälkeen, kun pelaajia lähti joukkueen riveistä ovista ja vähän ikkunoistakin. Keskitorjuja Sauli Sinkkonen teki sopimuksen belgialaisen Topvolley Antwerpenin kanssa, lupaava libero Aleksi Mutka meni Sampoon ja Iskun pelin sielu Conor Eaton päätti lähteä mitalijahtiin Kokkolan Tiikereihin. Kun vielä valmentaja Jussi Heinon suojissa hurjasti kehittyneet Samuli Kaislasalo ja Jan Helenius siirtyivät Kuopioon LEKA Volleyn riveihin, oli suonenisku joukkueessa melkoinen.

Rantaperkiön Isku suhtautui happamasti erityisesti nuorten maajoukkuepelaajien yllätyssiirtoon maajoukkueen toiminnassa mukana olleen LEKA-valmentaja Lauri Hakalan joukkueeseen. Seura teki keväällä Lentopalloliitolle asiasta selvityspyynnön, mutta mitään konkreettista asiassa ei tapahtunut.

Isku päätti lähteä kauteen rajusti nuorentuneella joukkueella. Tällä hetkellä tamperelaisjoukkueen keski-ikä on 21 vuotta. Tilanne elää tässäkin suhteessa, koska Rantaperkiön Iskulla on ollut ikäviä loukkaantumismurheita parin viime viikon aikana. Australialaispassari Jordan Colotti teloi olkapäänsä viime viikolla ja palaa kentille vasta joulun tienoilla. Myös joukkueen kokeneeseen kaartiin 23-vuotiaana kuuluva keskipelaaja Tatu Härkönen on ollut poissa loukkaantumisen vuoksi.

Jussi Heino on hätätilanteessa kääntänyt katseensa ykkössarjassa loistavasti pelanneeseen Iskun kakkosjoukkueeseen. Sieltä liigarinkiin on nostettu mm. libero Niko Lintula, hakkuri Einari Koivisto ja passari Kasimir Luostarinen. Näiden pelaajien myötä Iskun keski-ikä alkaa lähennellä 20 vuotta.
Tamperelaisten kaikki kaikessa on tänä syksynä ollut sastamalalaislähtöinen Sakari Mäkinen. Mies on hänkin vasta 21-vuotias, mutta peliesitykset oikeuttaisivat jo nyt maajoukkuepaikkaan. Yleispelaaja Mäkinen on tällä hetkellä liigan tehotilastossa sijalla kolme. Hän on tehnyt otteluissa keskimäärin 5,44 pistettä per erä, kun esim. Hurrikaanin Mikko Oivanen on samalla listalla sijalla viisi keskiarvolla 5,14.

Ex-Hurrikaanit verkon toisella puolella

Loimaalaisittain ottelussa on erityispanos siinä mielessä, että mitä luultavimmin verkon toiselle puolelle asettuu aloitukseen kaksi entistä Hurrikaania. Loimaan Jankon kasvatit Tapio Toiviainen ja Kasimir Vuorinen saavat asiantuntevalta loimaalaisyleisöltä varmasti lämpimän vastaanoton juostessaan kentälle.

Lauantain LEKA-ottelun jälkeen Hurrikaani-valmentaja Lauri Rantanen lupasi, että sunnuntain joukkue saa vielä nauttia otteluvoitosta. Maanantaista lähtien joukkueen on kuitenkin suunnattava katseensa kohti Isku-peliä. Keskiviikkona nähdään, onko kotijoukkueella jäänyt takki napittamatta vai jatkuuko Loimaan liikuntahallissa koko syksyn jatkunut hurrikaanivaroitus, jossa vastustajalle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin hakeutua suojaan.

Hurrikaani-Loimaa hakee kauden kahdeksatta voittoaan Rantaperkiön Iskusta keskiviikkona kello. 18:30 alkaen Loimaan liikuntahallissa. Tervetuloa seuraamaan ottelua.

– Hurrikaani tiedotus