Mestaruusliigaa ylivoimaiseen tapaan johtava Hurrikaani-Loimaa kohtaa lauantaina kotisalissaan mielenkiintoisen, tulevaisuuden maajoukkuetähtiä vilisevän LEKA Volleyn. Maajoukkueen valmennustiimiin kuuluva Lauri Hakala kokosi tälle kaudelle Kuopioon useita lupaavia lentopalloilijoita. Lauantaina otteluisäntänä toimii Loimaan Kauppakamariosasto.

LEKA Volleyn joukkueeseen kesällä liittyivät mm. 194-senttinen passari Akseli Lankinen ja 202-senttinen keskipelaaja Henrik Porkka Kuortaneelta. Myös Rantaperkiön Iskussa liigakokemusta hankkineet hakkuri Samuli Kaislasalo ja yleispelaaja Jan Helenius vaihtoivat viime kauden jälkeen keltamustiin LEKA’n väreihin.

Passari Lankisesta (19-v.) odotetaan yleisesti kasvavan maajoukkueen ykköspassarin mittoihin muutaman vuoden sisällä. Myös 18-vuotiaan Porkan nimi on merkitty isoin kirjaimin, kun Tuomas Sammelvuo ja kumppanit kokoavat leiritykseensä ns. haastajaryhmää.

Jo kolme vuotta maajoukkueleirityksessä mukana ollut Koijärven Kunnon kasvatti hakkuri Kaislasalo (21-v.) on jo ollut lähellä näytön paikkaa, mutta vielä ovat Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu, Urpo Sivula ja Antti Ropponen olleet nuoren hakkurilupauksen edessä. Kunnon kasvatti on kärsinyt lievästä loukkaantumisesta, joten hänen pelaamisensa Loimaalla ratkeaa luultavasti vasta viikonlopun aikana.

Ryminällä maajoukkuepäävalmentaja Sammelvuon ryhmään nousi tällä kaudella vastaanoton erityismies yleispelaaja Helenius. Hänkin on vasta 20-vuotias, joten myös kotkalaisella pomppuihmeellä on vielä useita vuosia peliuraa edessäpäin.

Lisäksi keskipelaaja Arttu Reijonen ja toinen yleispelaaja Eelis Karinen ovat vasta alle 23-vuotiaita, vaikka molemmilla onkin takanaan jo useampia kausia liigaseuroissa.

LEKA’n kokenutta kaartia edustavat 26-vuotias libero Sami Puttonen ja yli kolmekymppiset hakkuri Timo Leikas sekä keskipelaaja Jukka Lehtonen. Lehtonen ei luultavasti Loimaalla kentälle pääse, koska hän tuuraa valmentajana henkilökohtaisista syistä syrjään vetäytynyttä Lauri Hakalaa.

Maajoukkueestakin tuttu keskipelaaja on ollut penkin päässä pari ottelua, mutta torstaina LEKA Ilmoitti, että joukkueen uusi valmentaja on Tapio Nissi. Nissi on 2000-luvun alussa valmentanut mm. KuPS-Volleytä, Piivolleytä ja Perungan Poikia. LEKA’n tiedotteen mukaan hän aloittaa kuitenkin otteluvalmentajana vasta ensi viikolla, joten tämän viikonlopun perjantain Loimu-pelissä ja lauantaina Loimaalla LEKA’n valmentajana nähtäneen Jukka Lehtonen.

Lauantaina nähdään siis titaanien taistelu, jossa Suomen lentopallon tulevaisuus kohtaa Hurrikaanin kokeneemmat maajoukkueratsut.

Erikoistapahtumaa näyttelyn muodossa

Ottelun yhteydessä järjestetään myös Aishe Vejdanin taidenäyttely. Aishe on Kasper Vuorisen puoliso. Libanoniin lähtevä pariskunta on paikalla, joten nyt on mahdollista tehdä uniikkeja jouluostoksia ja samalla vaihtaa Kappen kanssa lentopallokuulumisia.

Hurrikaani-Loimaan kauden seitsemäs Mestaruusliigan kamppailu alkaa Loimaan liikuntahallissa kello 17:00. Tervetuloa!

– Hurrikaani tiedotus