Mestaruusliigassa edelleen ilman tappioita oleva Hurrikaani saa sunnuntaina vieraita Oulusta. Lentopalloseura Etta on aloittanut kautensa ailahtelevasti. Joukkueen tilillä on kotivoitot Team Lakkapäästä ja LEKA Volleystä. Lisäksi joukkue on saalistanut yhden vieraspisteen Lekalta. Seitsemällä pisteellään Etta on ennen viikonloppua liigassa viidentenä. Oululaiset pelaavat ennen Loimaan liikuntahallille saapumistaan lauantaina Loimua vastaan Raisiossa.

Ettan värikäs valmentaja Olli Kuoksa on jo sinällään riittävä syy tulla katsomaan ottelua. Hän on kertonut nauttivansa otteluista, joista yleisö on hyvin mukana. Tunnelma Hurrikaanin kotiotteluissa on alkukaudella ollut mukaansatempaava, joten luultavasti myös sunnuntaina Kuoksa syttyy kiihottamaan joukkuettaan ja loimaalaisyleisöä kunnon karkeloihin.

Etta on parhaimmillaan vaarallinen vastustaja mille tahansa joukkueelle. Markus Kaurto, Ville Kaksonen ja Markus Väisänen muodostavat kovan keskaritrion. Varsinkin maajoukkueeseen tällä kaudella nousseen Kaurton otteita kannattaa seurata sekä verkolla että varsinkin syöttörajan takana. Viime kaudella Team Lakkapäässä pelannut Kaurto syötti 29 pelissä 28 ässää.

Yleispelaajat Anssi Hakala ja Eetu Pennanen ovat lentopalloa seuraaville tuttuja hahmoja. Hakalalla on ollut alkukaudesta terveysongelmia eikä hänen pelaamisensa ole vielä ollut normaalilla tasollaan. Pennanen sen sijaan on jatkanut hyviä otteitaan. Yleensä Pennanen on pomminvarma vastaanottaja ja myös tehokas hyökkäysten päättäjä. Jos Hakala ei pysty pelaamaan, toisen yleispelaajan paikan ottaa 20-vuotias Antti Ronkainen.

Myös hakkurin tontilta löytyy mielenkiintoista nuorta osaamista. Vasta 17-vuotias hakkurilupaus Joonas Jokela on aloittanut kauden ennakkoluulottomasti. Raamit (202 cm) riittävät tulevaisuudessa vaikka millaisille kentille. Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen vertasikin Jokelaa nuoreen Mikko Oivaseen, joka myös jo hyvin nuorena pystyi koviin suorituksiin vastuullisella paikallaan.

Passari Niko Haapakoski ja libero Petteri Kiilunen täydentävät tämän Joutsenmerkin ansaitsevan, täysin kotimaisiin pelaajiin luottavan, kokoonpanon.

Hurrikaani harjoittelun kautta viikonlopun otteluun

Hurrikaani on saanut viikon ajan keskittyä kovaan harjoitteluun. Kuten Mikko Oivanen Loimu-pelin jälkeen totesi, nyt on harjoittelun aika. Kohta alkavat härkäviikot, jolloin pelataan liigaa, Suomen cupia ja europelejä siihen tahtiin, että harjoittelu jää pakostakin vähemmälle.

Perusteellinen kauteen valmistautuminen näkyi lokakuussa pelkkinä voittoina. Samalla myös Mestaruusliiga noteerasi loimaalaisten otteet valitsemalla lokakuun liigatähdistöön peräti neljä Hurrikaania. Mikko Oivanen oli itseoikeutettu hakkuri, ja velipoika Matti otti toisen keskitorjujan paikan tähdistössä. Myös Luke Smith ja loistavasti kauden aloittanut Jesse Mäntylä kuuluivat tähtikentälliseen.

Sunnuntaina tätä tähtituiketta on jälleen tarjolla hallin täydeltä. Ottelu Hurrikaani-Loimaan ja Lentopalloseura Ettan välillä alkaa sunnuntaina klo. 17:00. Tervetuloa!

– Hurrikaani tiedotus