Lauantain koitos Loimaan liikuntahallissa käydään sarjajohtaja Hurrikaanin ja liigassa seitsemäntenä olevan Rantaperkiön Iskun välillä. Tamperelaiset kokivat kovia menetyksiä viime kauden jälkeen, kun pelaajia lähti joukkueen riveistä ovista ja vähän ikkunoistakin. Keskitorjuja Sauli Sinkkonen teki sopimuksen belgialaisen Topvolley Antwerpenin kanssa, lupaava libero Aleksi Mutka meni Sampoon, ja Iskun pelin sielu Conor Eaton päätti lähteä mitalijahtiin Kokkolan Tiikereihin. Kun vielä valmentaja Jussi Heinon suojissa hurjasti kehittyneet Samuli Kaislasalo ja Jan Helenius siirtyivät Kuopioon LEKA Volleyn riveihin, oli suonenisku joukkueessa melkoinen.

Isku päätti lähteä kauteen rajusti nuorentuneella joukkueella. Tamperelaisjoukkueen keski-ikä ehti olla kauden alussa jo 21 vuotta, mutta pari kokenutta, kesken kauden tullutta, vahvistusta nostaa hieman tätä lukemaa.

Kun loukkaantumiset runtelivat tamperelaisjoukkuetta, otti valmentaja Jussi Heino aluksi apuja nuoresta ykkössarjaporukasta. Myöhemmin Heino käytti mittavan pelaajauransa varrella kertyneitä suhteitaan ja otti yhteyttä 38-vuotiaaseen kroaattipassariin Inoslav Krniciin. Sopimus syntyi, ja kokenut kehäkettu on tuonut varmuutta ja rauhallisuutta joukkueen hyökkäämiseen. Isku onkin näillä otteillaan varmistamassa paikkansa pudotuspeleissä, mikä on loistava saavutus nuorelta joukkueelta. Tässä saavutuksessa valmentaja Jussi Heinon panos on ratkaisevan tärkeä. Nuorten pelaajien kehittäjänä hän on Suomen valmentajakaartin parhaimmistoa, ellei jopa paras.

Tammikuussa Isku sai vielä lisävahvistuksen, kun libero Tommi Roininen päätti tehdä paluun liigakentille. Näin myös tamperelaisten vastaanottoon ja puolustamiseen tuli lisävoimaa. Loimaalaisittain ottelussa on erityispanos siinä mielessä, että mitä luultavimmin verkon toiselle puolelle asettuu kaksi entistä Hurrikaania. Loimaan Jankon kasvatit Tapio Toiviainen ja Kasimir Vuorinen ovat ottaneet paikkansa aloituksessa. Kasimir on joukkueensa kovimpia syöttäjiä ja muodostaa Sakari Mäkisen kanssa luotettavan yleispelaajakaksikon. Tapio on joukkueensa yleismies Jantunen. Virallisesti papereissa taitaa miehen kohdalla lukea yleispelaaja, mutta viime peleissä hänet on nähty keskitorjujana, hakkurina ja jopa liberona!

Hurrikaani alkaa pikku hiljaa toipua sekä fyysisesti että henkisesti rankasta alkuvuodesta. Nyt joukkue on saanut levätä ja ladata akkujaan. Loistavat kaksi voittoa vaikealta Oulu-Rovaniemi-viikonlopulta kertovat joukkueen henkisestä vahvuudesta. Nyt katseet on suunnattu tiukasti eteenpäin eikä menneitä tarvitse enää muistella.

la 11.2. klo 17.00
Hurrikaani – Isku
Loimaan liikuntahalli

Tervetuloa!

– Hurrikaani tiedotus