Itsenäisyyspäivän jälkeisenä keskiviikkona Hurrikaani aloittaa CEV-cupin ensimmäisen kierroksen kotiottelullaan bulgarialaista Dobrudja 07 Dobrichia vastaan. Dobrudja on tällä hetkellä Bulgarian Superliigassa (Mestaruusliigassa) sijalla kolme. Joukkue on pelannut tällä kaudella liigassa yhdeksän ottelua, joista se on voittanut seitsemän. Viimeisin tappio tuli pari kierrosta sitten viime vuoden finaalivastustajaa Montanaa vastaan.

Bulgaria on lentopallon maailman rankingissa tällä hetkellä sijalla 16, yhden sijan Suomea edellä. Maassa on pitkä ja perinteikäs lentopallokulttuuri, josta myös Dobrudja 07 ponnistaa. Joukkue koostuu pelkästään oman maan pelaajista. Bulgarian maajoukkueeseen saakka tiensä ovat raivanneet yleispelaaja Trifon Lapkov (20-v.) ja keskitorjuja Aleks Grozdanov (18-v.).

90 000 asukkaan Dobrichin kaupungista tuleva joukkue on muutenkin täynnä lupaavia tulevaisuuden pelaajia. Lapkovin ja Grozdanovin lisäksi alle 23-vuotiaita joukkueessa ovat mm. yleispelaaja Dimitar Marinkov, passari Denimir Dimitrov, keskitorjuja Iliya Petkov, hakkuri Zhulien Georgiev, yleispelaaja Martin Mechkarov ja yleispelaaja Petar Hristoskov. Erityismaininnan ansaitsee vasta 16-vuotias yleispelaaja Dimitar Mateev, jonka pääsemisestä Suomeen päättää ilmeisesti paikallisen toisen asteen oppilaitoksen rehtori.

Dobrichin joukkueessa on useita mielenkiintoisia pelaajia. Maajoukkuemies Lapkov on kovakätinen pelaaja, joka tekee tuhojaan sekä laidassa että syöttöruudussa. Toinen maajoukkuepelaaja Grozdanov on Bulgarian liigassa kunnostautunut erityisesti torjuntapelissään. 208-senttisellä nuorella miehellä on pitkät kädet, joihin Superliigassa on pysähtynyt jo parikymmentä hyökkäystä. Lisäksi painavat leijasyötöt ristikulmaan pitävät vastustajan vastaanoton varpaillaan.

Zhulien Georgiev on joukkueen vasenkätinen hakkuri ja erittäin vaarallinen hyppysyöttäjä. Keskiviikkona nähdään, saiko Hurrikaani-torjunta lisäoppia vasurihakkurin torjumiseen Tiikereiden Antti Ropposelta, joka viime viikolla puhkoi reikiä Hurrikaanin puolustukseen. Keskiviikkona lienee luvassa myös maailmanluokan vastaanottopeliä. Hurrikaanin Jesse Mäntylä on vireessä. Siitä kertoo valinta marraskuun liigatähdistöön. Myös bulgarialaisten liberopelistä huolehtii hommansa osaava ammattimies. Hristo Hristov on nostellut omassa liigassaan yli 70 % tarkkuudella.

20-vuotias keskitorjuja Iliya Petkov johtaa Bulgarian liigan torjuntatilastoa, mutta saattaa silti aloittaa penkiltä. Valmentaja Miroslav Zhivkov on viime peleissä luottanut enemmän kokeneeseen 29-vuotiaaseen Svetoslav Arnaudoviin, mutta joka tapauksessa valmentajalla on käytössään hyvä keskitorjujakolmikko.

Passarin hommiin voidaan niin ikään heittää joko nuorta verta edustava Denimir Dimitrov tai hieman vanhempi 32-vuotias Hristo Enkov. Enkovin kokemukseen on luotettu Dobrudjan aiemmissa kansainvälisissä otteluissa, joten voi olla, että Loimaallakin Enkov ainakin aloittaa.

Toisen yleispelaajan paikalle on tarjolla myös kaksi vaihtoehtoa. Jos valmentaja Zhivkov haluaa painottaa hyvää vastaanottoa, kentälle asettuu Martin Mechkarov. Jos taas halutaan voimaa hyökkäykseen, nostetaan ”upimainen” Dimitar Marinkov aloitukseen. Kankeaa Marinkovia ei vastaanotto ja puolustaminen paljon kiinnosta, mutta verkolla tapahtuu sitten enemmän.

Hurrikaani jatkoi Tampereella voittoputkeaan voittaen Iskun jälleen tutuin 3-0-lukemin. Nyt on vuorossa peli, jossa asenteen luulisi olevan kunnossa. Voitto taskussa olisi paljon mukavampi lähteä joulun alla Bulgariaan pelaamaan otteluparin toista ja ratkaisevaa ottelua. Otteluissa noudatetaan normaalia cup-pistelaskusysteemiä. 3-0- ja 3-1-voitoista saa kolme pistettä, 3-2-pelistä pisteet jaetaan 2-1. Kahden ottelun jälkeen enemmän pisteitä saanut joukkue jatkaa seuraavalle kierrokselle. Jos pisteet ovat tasan, pelataan ns. kultainen erä, jonka voittaja saa vastaansa italialaisen huippujoukkueen Trentinon.

Paikalliset yrityksen ovat jälleen mahdollistaneet sen, että kansainvälisen huippulentopallon katsominen ei jää ainakaan kukkarosta kiinni. Hurrikaanin lanseeraama ”Eurolla europeliin” toteutuu jälleen.

Dobrichin joukkue pelaa valkovihreässä peliasussa, ja se näkyy myös joukkueen kotiotteluissa, joissa katsomon pääväri on vihreä. Nyt olisi myös Hurrikaani-kannattajien paikka tunnustaa väriä. Komeaa olisi, jos ympäri Eurooppaa televisioitavassa pelissä katsomo hehkuisi keltaisena. Samalla Hurrikaani-pelaajat saisivat jälleen konkreettisen todistuksen siitä, että se seitsemäs kenttäpelaaja seisoo vankkumattomasti joukkueensa takana.

Paikka: Loimaan liikuntahalli
Ottelu: CEV-cupin ensimmäinen kierros, Hurrikaani (FIN) – Dobrudja 07 Dobrich (BUL)
Aika: ke 7.12. klo 18.30

Tervetuloa! добре дошъл !

– Hurrikaani tiedotus