Hurrikaani- Loimaa aloittaa seurahistorian 11. liigakautensa tilanteesta, jossa sillä on kuudelta aikaisemmalta liigakaudelta mitali. Silti, se kirkkain mitali on edelleen kiikaritähtäimessä, mutta toistaiseksi viimeinen puristava liipaisu on ollut hutilaukaus. Tälle kaudelle seura muutti joukkueen kokoamisen suhteen strategiaa ja kokeneiden pelaajien tilalle on saatu koottua nuoruuden intoa ja eläimellistä raivoa. Kahdeksan uutta pelaajaa tuovat aina tullessaan jo automaattisesti jotain uutta. Vanhoina pelaajina Loimaalla jatkavat enää Jesse Mäntylä (30), joka aloittaa jo seitsemännen kauden Hurrikaanissa ja Matti Oivanen (31), jolle alkava sesonki on viides Loimaalla. Näiden iki-Hurrikaanien ympärille on koottu energinen ja nuoruuden intoa täynnä oleva pelaajanippu. Vaikka pelaajien ikärakenne on varsin nuori, löytyy jokaiselta kuitenkin vyöltään jo vähintään yhden liigakauden verran kokemusta pääsarjatasolta. – Kyllähän meillä on melkoisen nuori ja ulospäinsuuntautunut joukkue. Sen on huomannut niin harjoituksissa kuin treenipeleissäkin, päävalmentaja Lauri Rantanen myöntää. Rantanen on tyytyväinen, että joukkue rakentuu nyt sellaisten pelaajien ympärille, joiden kehityskäyrä näyttää ylöspäin. – Harjoituksissa mennään älyttömän kovaa ja kaikilla on kova haku kehittyä. Kova kilpailutilanne ruokkii myös osaltaan harjoitusmotivaatiota.

Rantanen on toistuvasti puhunut, kuinka joukkue on täynnä energisyyttä ja rajua luonnetta. Sen kanavoiminen oikeisiin asioihin on ratkaisevaa. Sen tietää myös toista kautta joukkuetta luotsaava Rantanen itse. – Toivottavasti säpinää riittää myös tuomaripukin ulkopuolellakin, mies nauraa. Varmaa on, että nyky- Hurrikaani tulee olemaan olemukseltaan ja peli- ilmeeltään raikkaampi kuin ennen. Nuoret miehet tuovat väkisinkin tietynlaista intoa. Kapteeni Oivasen rooli tuleekin olemaan enemmän rauhoittava kuin tsemppaava. – Ei siinä hirveästi eroa tule olemaan, olla kapteenina tällä kaudella kuin viime kaudellakaan. Yritän omalla esimerkillä olla johtaja. En hirveästi huuda ja touhua pelissä, myöntää Oivanen. Kokenut keskipelaaja tietää, että joukkueessa on nyt vahva joukkuehenki ja kaikki uudet pelaajat ovat päässeet sisälle organisaatioon hyvin. – Joukkuehenki on pirun hyvä nyt.

Kaudesta tulee jälleen pitkä liigapelien, Suomen cupin ja euro- pelien suhteen. Viime kaudella Hurrikaanilta alkoivat pelaajat loppua kauden kliimaksin ollessa käsillä, mutta tällä kaudella niin ei pitäisi käydä. – Mieluummin otan kaikki loukkaantumiset ja takaiskut tässä vaiheessa, kuin keväällä maaliskuussa, toivoo Rantanen. Harjoituspeleissä valmennusjohto on joutunut kierrättämään pelaajia paljon, osa on joutunut jopa entuudestaan tuntemattomaan rooliin, mutta päävalmentajan mukaan suoriutunut muuttuneesta tilanteesta hyvin. – Karri (Kutinlahti) on ollut hakkurina hyvä, samoin Petteri (Friberg) vastaavasti yleispelaajana onnistui erinomaisesti. Kaikkiaan joukkue on reagoinut takaiskuihin juuri oikealla tavalla, kiittelee Rantanen suojattejaan. Silti, kun kausi alkaa sunnuntaina, organisaation harras toive on saada ”vemppaosastolta” edes yhden pelaajan kokoonpanoon. Tuleeko sunnuntain liiga-avaus liian aikaisin, nähdään viikonlopun aikana.

Hurrikaani avaa kauden heti ryminällä. Se pelaa sunnuntaina Vantaalla Duckseja vastaan, maanantaina on luvassa kotiavaus, jossa vieraaksi saapuu kuopiolainen Leka Volley. Ja ensi viikon lopulla luvassa on lauantaina kotipeli Lakkapäätä vastaan ja sunnuntaina joukkue matkaa Raisioon. Rantasen sanoin: Tulikaste ei saa epäonnistua!

-HurrikaaniMedia-