On jälleen se aika kaudesta kun Pielaveden Sampo Volley asettuu Hurrikaania vastaan. Joukkueet kohtaavat jo seitsemättä kertaa Mestaruusliigan pudotuspeleissä. Voidaan puhua jo hyvällä syyllä keväisestä traditiosta. Kaudet vaihtuvat, joukkueiden pelaajat ja valmentajat myös, mutta seurat pitävät kiinni kynsin ja hampain tästä lähes joka keväisestä taistelusta. Vaikka Sampo on yksi suomalaisen lentopallon menestyneimpiä seuroja ja omaa pitkät lentopalloperinteet, on Hurrikaani ollut sille kautta aikojen yksi vaikein pudotuspelivastustaja. Loimaalaiset ovat kuudesti olleet parempia pudotuspeleissä. Ainoastaan Hurrikaanin debyyttikaudella 2007-2008 Sampo oli pudotuspeleissä parempi. Sen jälkeen on ollut loimaalaisten juhlat joka ainoa kerta. Ja Hurrikaanilla on nytkin ajatuksena tiputtaa Sampo ulos välieristä ja sysätä savolaissikermä pronssipeleihin. Se ei tule kuitenkaan olemaan helppo tehtävä. Sampo pelasi vahvan runkosarjan ja sijoittui toiseksi. Kolme keskinäistä kohtaamista meni Sampolle niukasti 2-1. Huomion arvoista on, että kaikki kolme kohtaamista päättyi vierasjoukkueen voittoon. Savolaiset vierailivat kahdesti Loimaalla, voittivat molemmat pelit ja Hurrikaani puolestaan riisti Sampolta pisteet Pielavedellä.
Jesse Mäntylä jos kuka tietää, mitä on pelata Sampoa vastaan kevään ratkaisupeleissä. Mäntylä on Hurrikaanipaidassa kohdannut viisi kertaa savolaiset ja joka kerta Mäntylä on poistunut ottelusarjasta voittajana. – Kyllähän Sampo-historia näyttää hyvältä. Sitä ei ole kieltäminen, lauantaina 31- vuotta täyttänyt libero miettii. – Kaikki sarjat ovat olleet pirun piukkoja ja paikoitellen todella kiihkeitä vääntöjä. Ihan niin tulisia eivät kohtaamiset enää viime vuosina ole olleet, koska Sammelvuon Ile ei ole enää kentällä, nauraa libero. Salolaiskasvatti tietää, että Sampo on lyötävissä, mutta hermokontrolli ja vastaanottopelaamine täytyy olla kunnossa. – Pelattiin viimeksi Pielavedellä todella hyvin, joten siitä on hyvä jatkaa. Samoin oltiin Suomen cupissa parempia.
Välierävastustaja Sampo on toista savolaisjoukkuetta Leka Volleyta kokeneempi. Mäntylän mukaan kokemuksesta on hyötyä kun pelataan ottelun kriittisiä vaiheita. – Kokemuksen myötä osaa suhtautua otteluiden sisällä hyviin ja huonoihin hetkiin paremmin. Samoin kokemuksen myötä hyvin usein tulee pelattua ne parhaat pelit juuri silloin, kun panokset ovat kovimmillaan. Sampolla Petteri Penttinen ja Aleksi Kaatrasalo ovat sellaisia pelaajia, joilla on myös paljon kokemusta pelaamisesta, viittaa libero ex-Hurrikaanipelaajiin.
Sampo lähtee välieriin hienoisena ennakkosuosikkina. Sen onnistui paketoimaan oma puolivälierävastustaja Raision Loimu suoraan kolmessa pelissä ja on päässyt lepäämään ja harjoittelemaan viikon verran Hurrikaania kauemmin. – Saatiin välieriin mukava viikon tauko peleistä ja päästään nyt Hurrikaania vastaan hyvin valmistautuneena. Kaverilla on alla tiukka ottelutahti, mutta en tiedä, onko kummallakaan sen suhteen etulyöntiasemaa, neljä kautta myös Hurrikaania edustanut passari miettii.
Penttinen on Mäntylän kanssa samoilla linjoilla siitä, että ottelusarjasta tulee jälleen kerran tasainen vääntö. Se joukkueista voittaa sarjan, joka on vahva pelin jokaisella osa-alueella. – Hurrikaani on tällä kaudella ollut aika arvoitus. Sen vahvuuksia ovat syöttö- ja hyökkäyspelaaminen. Mutta heillä on taso vaihdellut. Meillä on vahvuutena joukkuepeli ja yhteinen tekeminen.
Vaikka Sampo-passari ei kuulu liigan kuumaverisimpiin pelaajiin, ei Penttinen yllättyisi, vaikka joissain otteluissa hiukan joillain pelaajilla läikkyisi yli.
Finaalipaikka vaatii neljä voittoa. Toisessa välieräparissa pelaavat Valepa ja Team Lakkapää.

-HurrikaaniMedia-