Etta – Hurrikaani 2-3 (22-25,25-14,31-33,25-21,13-15)

 

Sarjassa neljäntenä oleva Hurrikaani aloitti vieraskiertueen lauantaina Oulusta. Isäntäseura Lentopalloseura Etta majailee pykälän Hurrikaania alempana viidentenä. Tästä syystä ottelu oli molemmille joukkueille äärettömän tärkeä.

Ottelusta muodostui jännitysnäytelmä koko rahan edestä. Kaikki viisi erää tarvittiin, jotta voittaja oli selvillä. Lauantainen viisieräinen kamppailu oli Hurrikaanille jo seitsemän kuluvan liigakauden aikana. Tälläkin kertaa Ville Kakon joukkue poistui parketilta voittajana. Nyt viisieräisten ottelujen saldo on viisi voittoa ja kaksi tappiota.

– Meillä oli yleispelaajaosasto tänään aika heikko. Sieltä ei nyt löytynyt oikeanlaista asennetta ja ratkaisuvoimaa. Kun keskipelaaminenkin oli aika vaisua, jäi ottelun ratkaisu Vladimir Cedicin varaan, kommentoi Kakko. Ja serbialainen nakutti sitten koko joukkueen edestä. Kaikkiaan Cedicille merkattiin 34pistettä 52 passista hyökkäystehojen ollessa 63%. – Vallu oli tänään ihan uskomattoman tehokas. Mies piti yksinään joukkuetta pystyssä. Huomiseen Leka- peliin täytyy muidenkin nostaa tasoaan. En usko, että sunnuntaina Cedic voi enää yksin voittaa, pohti Kakko. Kakon mukaan torjuntapelaaminen oli hyvällä tasolla ( Hurrikaani 17- Etta 11), mutta taktisesti torjuntapelaamistakin voi parantaa. – Me emme tietyntyyppistä hyökkäystä pystyneet tänään oikein torjumaan. Ottelu kuitenkin loppui Tuomas Koppasen torjuntaan, kertasi valmentaja.

Kakko oli Cedicin lisäksi tyytyväinen vierasvoittoon. Yleispelaajilta hän toivoo jo huomiseksi parempaa otetta. Myös keskihyökkäys täytyy saada mukaan, jotta vastustajan torjuntapelaaminen ei olisi liian helppoa. Ottelussa nähtiin myös varoituksia, joista Jesse Mäntylä nappasi punaisen ja Cedic keltaisen. – Olihan se melkoista touhua tuomareilta. Mutta niin se on aina täällä. Kovin linjatonta puhaltamista.

Sunnuntaina Hurrikaani kohtaa Leka Volleyn, joten matka yötä myöden Oulusta alkoi välittömästi Etta- pelin jälkeen. Kakon analyysi Lekasta oli seuraavanlainen: Leka pelaa inhottavaa lentopalloa. Joukkue taistelee kovin ja pelaa vähillä hyökkäysvirheillä. Ainoastaan hakkuri Mart Tiisaar saa hyökätä riskillä. Valmentajan lääkkeet sunnuntaille olivat myös selvät. – Emme saa tehdä hyökkäyspäässä helppoja virheitä ja laiturien on onnistuttava hyvin.

 

-Hurrikaani tiedotus-