Hurrikaani- Loimaa ja keskipelaaja Atro Berg (194cm,20v) ovat solmineet 1+1- mallisen pelaajasopimuksen. Sodankylästä kotoisin oleva Berg aloitti liigauran kaudella 2019-2020 Team Lakkapäässä, jossa vierähti uran kolme ensimmäistä liigakautta. Viime kaudella Berg kuului Lakkapään ratkaisupelaajiin, tehden runkosarjassa 199 pistettä. Nyt muuttoa etelään ja Loimaalle helpottaa avopuoliso, lentopalloilija Saana Lindgren, joka poikaystävänsä tavoin pakkaa tavarat Rovaniemeltä ja muuttaa lentopallon perässä Saloon LP Viestiin.

Nuoruusvuosina Berg harrasti lentopallon lisäksi yleisurheilua. – Yleisurheilussa päälajit olivat korkeushyppy ja pikamatkat. Lentopallo vei lopulta voiton, isä ja sisko pelasivat, ja meillä oli silloin Sodankylässä hyvä lentopallojoukkue, jossa pelasi paljon kavereita.

Muutto Rovaniemeltä Loimaalle on maantieteellisesti pitkä, mutta kulttuurishokkiin mies ei usko. – Olen kotoisin Sodankylästä, joka on Loimaatakin pienempi. Eiköhän Loimaallakin ole kuitenkin kauppoja, Berg nauraa.

Kolmesta kaudesta Team Lakkapäässä Berg muistelee ennen kaikkea aikaa Jukka Tuovisen valmennuksessa. – Tuovinen antoi minulle pohjat lentopalloon. Opin paljon ja sain kokemusta liigapeleistä. Kun Hurrikaani otti yhteyttä, mietin hetken aikaa vaihtoehtoja, mutta lopulta päätös oli helppo, keskipelaaja paljastaa. Berg tietää etukäteen, että Loimaalla on lentopallolla pitkät perinteet. Mies nostaa Hurrikaanista esille hiukan poikkeuksellisen yksityiskohdan. – Pisti silmiin joka kerta Loimaalla, kun ottelu loppui, kuinka paljon talkoolaiset olivat purkamassa katsomoita ja mukana hommissa. Oli kiva seurata sitä meininkiä, mikä Loimaalla oli.

Nyt Berg pääsee ensimmäistä kertaa urallaan keskittymään puhtaasti lentopalloon. Odotukset oman pelaamisen suhteen on myös korkealla. – Nyt pääsen elämään ammattilaislentopalloilijan arkea. Haluan kehittyä pelaajana ja urheilijana, mutta parantaa myös pelillisiä asioita, Berg valottaa. Miehen omien sanojensa mukaan torjuntapelaamiseen hän haluaa parannusta.

Hurrikaanilla on nyt koossa kahdeksan pelaajasopimusta. On mahdollista, että parin seuraavan viikon aikana tiedotetaan lisää pelaajasopimuksia.

 

-HurrikaaniMedia-