Silmämääräisesti reippaasti yli satakiloa raakaa voimaa astuu huoneeseen. Itsevarma ryhti, tiukka ilme ja rauhallinen olemus kertoo, että tällä henkilöllä on takana muutamien tuhansien tonnien työtaakka painonnostossa takana. Kun miehen meriittilistaa lukee läpi, on se pitkä ja täynnä Suomen Mestaruuksia ja arvokisoja. Listan kovin saavutus on -92- vuoden Barcelonan olympialaisten 110kg- painoluokan 13.sija. Kaikkiaan yhdeksän SM-kultaa painonnoston raskaimmissa luokissa on saavutus, jonne ei pelkillä puheilla ja tyhjillä housuilla pääse. Saatika olympiaedustus.  Mies on Arto Savonen, paljasjalkainen loimaalainen ja painonnoston yksi Suomen kaikkien aikojen menestynein. Tällä hetkellä Savosen ”työn alla” on tehdä Oripään ”jääkarhusta” Eero Retulaisesta olympiatason painonnostaja. Retulaisen ja Savosen työ on jo tuottanut hedelmää, seuraavaksi miehen savottaan kuuluu Hurrikaani- joukkueen voimatasojen nostaminen ja lihasvammojen ehkäisy. Jos se miehestä itsestä on kiinni, tulee ensi kaudella Mestaruusliigan parketilla pelaamaan vahvempi ja terveempi loimaalaisjoukkue kuin koskaan ennen.

Savonen hakkaa teesinsä pöytään itsevarmasti, mutta uskottavasti. – Kun tiedät olevasi fyysisesti hyvässä kunnossa, näkyy se heti pelisuorituksissa. Olet itsevarmempi ja uskallat tehdä koviakin ratkaisuja tiukoissa paikoissa. Jos se minusta on kiinni, ensi kaudella kukaan Hurrikaani-pelaaja ei nojaile polviin väsymisen tai alistumisen merkiksi. Nyt aletaan tekemään hommia voiman saannin eteen.

Moni varmasti pelkää, että painonnoston ammattilainen treenauttaa joukkueen rikki kovilla harjoituspainoilla. Pelko on turhaa, sillä Savonen tietää mitä lentopallo vaatii pelaajalta. Miehen tarkoitus on laatia harjoitusmetodi, jossa lihasvoima pysyy läpi kauden hyvällä tasolla ja jopa kevättä kohden hiukan parantuisi. Unohtamatta kuitenkaan lihashuoltoharjoitteita, joiden avulla saadaan kovista harjoituksista lihaspalautuminen vauhtiin ja pystytään huoltamaan lihaksia. Myös kohtuus on pidettävä mielessä, sillä tukkoon ei kroppaa kannata harjoituttaa kesän aikana.

Joukkueessa on vahvoja miehiä, mutta tekniikkaa voidaan parantaa. Tekniikkavirheiden poisoppiminen on vaativaa puuhaa, mutta se myös osaltaan auttaa suurempien painojen liikuttamiseen. Esimerkiksi Aleksi Kaatrasalo on äärettömän vahva, mutta pieniä tekniikkapuutteita on havaittavissa. Ne saadaan pois niin Aku nostelee melkoisia kilomääriä, Savonen kertaa näkemyksiään.

Kun suomalaista painonnostolegendaa kuuntelee, on selvää, että mies on tullut tekemään tulosta. Ville Kakossa ja Savosessa on paljon samoja piirteitä, joten yhteistyön pohja on hedelmällinen. Molemmat miehet ovat alallaan huippuja ja tulleet huipuksi kovalla työllä. Kaksikon ajatusmaailmassa menestys tulee kovan työn kautta.

-Hurrikaani tiedotus-