Uransa parhaan kauden pelannut hakkuri Antti Ropponen jatkaa Loimaalla ja Hurrikaanissa myös ensi kaudella. Ropposen ja Hurrikaanin sopimus on yksivuotinen. Hakkurille tuleva kausi on jo kolmas Loimaalla musta-keltaisessa pelisussa. Kysyttäessä syitä Loimaalla viihtymiseen, 23-vuotias hakkuri lataa tiskiin kylmästi faktat: – Meillä on hommat kesken. Ei olla vielä saavutettu isointa. Tavoitteiden lisäksi Ropponen osaa arvostaa harjoitusolosuhteita ja laadukasta valmennusta. – Täällä on tutut ihmiset ympärillä. Erinomainen valmennus ja Jani Niskakangas, joka piti minut viime kaudella ehjänä.

Pronssimitaleihin päättynyt kausi oli Ropposelle pisteiden valossa liki täydellinen. Niin pisteissä, ässäsyötöissä kuin torjuntapisteissäkin ”Rane” saldosi uran kovimmat tehot. – Oma kausi oli hyvä, mutta oli mukava nähdä, että pelattiin koko kausi hyvää lentopalloa. Pikkaisen jäi välieräsarja hampaankoloon, mutta pronssipelin jälkeen saunanlauteilla fiilis oli jo hyvä.

Ropponen myöntää, että mennyt kausi oli henkisesti ja fyysisesti raskas. Mies pelasi kaikki runkosarjan pelit (32), Suomen cupin ottelut ja pudotuspelit (11). – Kyllähän mennyt kausi oli helvetin kova. Olin ainoa hakkuri, joten treeneissäkin sai painaa menemään. Onneksi ”Nisukka” (naprapaatti) Niskakangas piti huolta minun palautumisesta, hakkuri kiittelee.

Tällä viikolla Hurrikaani palaa harjoituksiin ja luvassa on viidesti viikossa kesätreeniä. Ropposen mukaan on odotettavissa kovaa harjoittelua Jussi Heinon valvonnassa. – Heino pitää kovaa kuria treeneissä ja Niskakangas laatii sitten punttiohjelmat. Kyllä kesä on aika kovaa harjoittelua koko ajan.

Sen, mitä lentopallolta jää, Ropponen on suunnitellut uhraavansa golfin peluulle ja kesästä nauttien.

Ropposen sopimuksen myötä Hurrikaanin joukkue alkaa hahmottumaan lupaavasti. Enää isoista palasista puuttuu passari. – Uskon, että organisaatio löytää meille hyvän passarin. Passarista on kuitenkin paljon kiinni, miten pelataan, Ropponen tietää. Toiveissa miehellä on viime kauden passarin Matt Westin kaltainen nopeaan passitempoon kykenevä pelaaja. – Hyvä passari tekee kaikista pelaajista parempia.

Hurrikaanin sopimustilanne: Antti Ropponen, Matti Toivola, Karri Kutinlahti, Tapio Toiviainen, Eemeli Kouki, Sakari Mäkinen, Jesse Mäntylä, Peter Vuorinen ja Henrik Porkka.

Näillä näkymin Porkka viettää kesän maajoukkueen mukana.

PELAAJAJULKISTUS VIDEON MUODOSSA (Video Jesse Jokinen): www.youtube.com/watch?v=lYXteBhik6c

-HurrikaaniMedia-